Ad Libitum Trio na Radio Puli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ugodno nedjeljno popodne na Radio Puli, proveli su clanovi Ad Libitum Tria u emisiji Ludvika Slane "Gosti iz svijeta glazbe". Povod gostovanja je promocija njihovog novog albuma "Vremeplov" ciju su službenu promociju nedavno održali u Domu oružanih snaga.

Uz ležerno cavrljanje, Slana je Milana Grbica, Slavu Obranovic, Rudija Ergotica vremeplovom proveo kroz skladbe koje se nalaze na njihovom albumu, a koje su snimili u vlastitom aranžmanu u studiju R3 Radio Pule pod producentskom palicom Alda Spade.

- Žanrovski se album ne može klasificirati jer se o radi razlicitim ugodnim melodijama kojima su protkane skladbe ovog vremeplova, objasnio je tokom emisije Rudi Ergotic. Pored skladbi kao što su "La Violetera", "Kalinka", "Gelosia" ili "Ciganski miks" koje su slušatelji mogli cuti na valovima Radio Pule, ovaj trio je uživo odsvirao "Oci cornaje" koji se nalazi na njihovom prvom promotivnom albumu, a koji je poput posljednjeg izdan u vlastitoj nakladi.

Osim sviranja na Velikom Brijunu ovog ljeta, trio je otkrio kako na jesen planira pocetak rada na novom albumu. A kad biraju repertoar, kažu da uvijek paze na cinjenicu da su u pitanju dvije harmonike i violina, pa odabir pada na skladbe starih majstora poput Brahmsa ili pak ruske tradicionalne, ciganske i francuske šansone.

 

Slike:Array ( [0] => Array ( [name] => Array ( [0] => - GL349073.JPG ) [pos] => 1 [caption] =>

Ad Libitum Trio i Ludvik Slana

B. Br.

) ) \n

Ostali tekst:

 


Podijeli: Facebook Twiter