Acoustic Project opet oduševio

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U nastavku BaRoMus festivala u dvorani grofa Milewskog na otoku Katarina nastupio je zagrebacki ansambl Acoustic Project. Ovaj izvrstan ansambl cini jedanaest vrsnih glazbenika, vecinom clanova Zagrebacke filharmonije.

Ansambl je nastupio predvoden kontrabasistom i skladateljem Dubravkom Palanovicem, kojem su se pridružili Dani Bošnjak (flauta), Branko Mihanovic (oboa), Mario Copor (klavir), Marko Mihajlovic (vibrafon), Stanislav Muškinja (bubnjevi), Martina Sacer (violina), Josip Novosel (violina), Aleksandar Jakopanec (viola) i Jasen Chelfi (violoncelo).

Poznato je da je Acoustic project po svojoj formaciji i vještini muziciranja jedinstvena pojava na domacoj glazbenoj sceni. Ansambl je i ovoga puta oduševio brojnu rovinjsku publiku svojim atraktivnim i energicnim nastupom. U biografiji ansambla istice se da je svaki njihov koncert novi pocetak, novi eksperiment i zvucni projekt. Da je tome uistinu tako uvjerili su se i posjetitelji rovinjskog koncerta, koji su s odobravanjem pratili svaku numeru.

Vecinu predstavljenih skladbi aranžirao je umjetnicki voditelj ansambla Dubravko Palanovic, a na programu su bila djela G. F. Händela (Sarabanda), J. S. Bacha (Fuga), D. Palanovica ( Preludij), C. Debussyija (Clair de Lune), E. Ahbeza (Nature boy), R. Rodgersa i L. Harta (My funny Valentine), H. Girauda (Sous Le Ciel De Paris), N. Rote ( glazba iz filma The Godfather), P. D' Rivere (Afro i Vals Venezolano) i grcka tradicionalna ( Misirlou). (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter