Aco Petrović napustio klupu BiH

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski košarkaški stručnjak Aleksandar Petrović (54) napustio je kormilo reprezentacije Bosne i Hercegovine nakon što KSBiH nije pronašao novac za njegovu plaću.

"Neugodno sam iznenađen, ne znam što se događalo posljednjih tjedana da su se stvari toliko promijenile u odnosu na naš načelni dogovor. Ništa nije ukazivalo na to da će otići u ovom smjeru. Očito je, da glavni tajnik Harun Mahmutović i košarkaški savez nisu uspjeli osigurati uvjete kako bi se suradnja nastavila. Na kraju krajeva, hladno reći da jednostavno nema nikakvih sredstava da bi se naša priča mogla nastaviti, u jednu ruku me je i povrijedilo", rekao je Petrović za 'Dnevni avaz'.

Trofejni hrvatski stručnjak je naglasio kako se ne osjeća najbolje, cijela ova situacija ga je razočarala, no niti sekunde ne žali što je imao priliku voditi BiH reprezentaciju.

Košarkaška vrsta BiH je pod Petrovićevim vodstvom osvojila prvo mjesto u svojoj skupini kvalifikacija za europsko prvenstvo, a potom na EP-u u Sloveniji ostvarila tri pobjede uz dva poraza no nije prošla u drugi krug.

Glavni tajnik KSBiH Harun Mahmutović poručio je kako su Petroviću za nastavak suradnje ponudili uvjete koji čak i premašuju mogućnosti Saveza.  (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter