Aco: Nisam htio nikoga ubiti, život mi je pakao

Restoran u Rovinju koji drži Zija Murati (Arhiva)
Restoran u Rovinju koji drži Zija Murati (Arhiva)

Vijest o Sandri i Mariji Jokić, 28-godišnjim blizankama s hrvatskim i bjeloruskim državljanstvom nastanjenima u Poreču, koje su naručile ubojstvo rovinjskog ugostitelja Zije Muratija, brzinom munje proširila se cijelom Hrvatskom nakon što su 2. prosinca 2013. godine smještene u pritvor pulskog Županijskog suda.

One su za nagradu od 50.000 eura angažirale "ubojicu" da usmrti Muratija, bivšeg Sandrinog ljubavnika. No, kao u pravom krimiću, "ubojica" je i sam ubrzo postao žrtva ucjene i prijetnji beskompromisnih blizanki, a spas iz mreže suludih namjera sestara pronašao je prijavivši ih policiji.

Optužnica protiv njih još nije pravomoćna, naime ona se trenutno nalazi na Vrhovnom sudu zbog njihovih žalbi na rješenje o određivanju istražnog zatvora.

No, tko je zapravo čovjek kojega su pritvorene blizanke Sandra i Marija Jokić angažirale za monstruozni zločin, odnosno ubojstvo rovinjskog ugostitelja pitanje je na koje nekoliko mjeseci odgovor traže brojni Porečani, ali i šira javnost.

Novinari Glasa Istre uspjeli su detektirati o kome je riječ i s njime stupiti u kontakt. Pristao je na razgovor s nama, no nije želio otkriti svoj identitet te smo sve detalje o naručenom ubojstvu saznali u razgovoru s, kako smo ga nazvali izmišljenim imenom, Acom.

Dakle Aco je atraktivne blizanke upoznao početkom rujna prošle godine u kafiću u kojem je radila njegova supruga. Blizanke su mu ispočetka rekle da se bave iznajmljivanjem apartmana, da rade za određene ruske i bjeloruske turističke agencije.

- Nakon nekoliko susreta su mi priznale da se zapravo bave kriminalom i zavođenjem. Činile su to tako što bi izabrale nekog bogatog muškarca i zavodile ga. Dok su one bile s naivnom žrtvom, angažirale bi neke poznanike ili nepoznate osobe da za novčanu naknadu pokradu dotičnog. Nekada bi žrtvu i same pokrale. Baš one su pokrale jednog našeg rukometaša, reprezentativca dok je bio na pripremama u Poreču. No, nisu se tim poslom bavile samo u Poreču, već su prema vlastitom priznanju operirale po cijeloj Europi. Mnogi su europski bogataši bili njihove žrtve.

- Jeste li bili u ljubavnoj vezi s kojom od sestara?

- Marija je bila zaljubljena u mene. Ja s njom nisam imao ništa, jako volim svoju suprugu. Marija si je umislila da sam ja zaljubljen u nju.

- Kada ste se uvjerili da one misle ozbiljno?

- U početku sam mislio da se one samo šale. Sve je djelovalo previše nestvarno. Pa tko bi ozbiljno naručivao ubojstvo. No, poslije, kada sam shvatio da se sestre ne šale i da od mene očekuju da ja stvarno i izvršim to teško kazneno djelo odustao sam od svega.

- Zašto ste pristali na njihov plan?

- Htio sam od njih izvući nešto novca, ali ih nisam shvaćao ozbiljno, sve dok vrag nije odnio šalu. Htio sam se okoristiti, ali ne i ubiti. Muratija sam upozorio, ali on je jednom bio na putu, a drugi put je odbio sa mnom razgovarati. Mislio sam da ću, ako ga upozorim, i od njega dobiti nešto novca. To se naravno nije desilo, a ja sam vrlo brzo shvatio da sam se upleo u nešto što ne želim. Već imam iza sebe neka kaznena djela. Život mi se pretvorio u pakao. (Silva BODLAJ IVAŠIĆ)

ŠTO NAM JE JOŠ ISPRIČAO TAJANSTVENI ACO PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter