ACI marina Pomer: Nova ulaganja vrijedna 30 mil. kuna

Restoran će imati 120 mjesta (Snimio Neven LAZAREVIĆ)
Restoran će imati 120 mjesta (Snimio Neven LAZAREVIĆ)

Nastavlja se obnova pomerske ACI marine, započeta još lanjskog siječnja: nakon što su u prvoj fazi rekonstruirani zgrada recepcije i kolni ulaz u marinu, trenutno se dovršava druga faza. Podignuto je zdanje novog restorana i blok sanitarija, rekonstruira se infrastruktura, a kompletni bi radovi trebali biti dovršeni do konca lipnja ove godine. Zgrada recepcije je već obnovljena, a u novom, lijepo uređenom prostoru prepoznali smo i komade namještaja nagrađivanih hrvatskih dizajnera.

Cjelokupna je investicija teška 30 milijuna kuna, podsjeća Gracia Krainer, direktorica marketinga ACI-ja. - Ovom investicijom pomerski ACI dobiva potpuno rekonstruiranu infrastrukturu: uređeni fiksni dio gata E, regulirani kolni ulaz i ulaz u blok sanitarija, odvodnju, hidrantsku mrežu, pročistač otpadnih voda, novu rasvjetu, parkiralište i šetalište, urbanu opremu. Marina dobiva i dodatnu opremu za nautičare koja omogućuje zbrinjavanje otpadnih voda s plovila, te rekonstruirane energetske ormariće koji će biti na raspolaganju nautičarima. Tu će biti smještena i nova, moderna dizalica za izvlačenje plovila nosivosti od 30 tona, novi restoran s bazenom i oko 120 vanjskih i unutarnjih mjesta, novi sanitarni blok u skladu s suvremenim potrebama nautičara, te nova garaža, spremište i radiona.

Nadalje, ugradit će se solarni sustav za grijanje tople potrošne vode koji će ispunjavati sve potrebe za PTV u razdoblju najveće potrošnje, navodi Krainer. Osim toga, posebna je pažnja posvećena projektu hortikulturalnog uređenja okoliša marine te rasvjeti, kazala je Krainer. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter