Abramovic Milkovic: Nagrada dragocjena jer dolazi od struke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Festivalu plesa i neverbalnog kazališta Svetvincenat urucena je na 10. platformi mladih koreografa u Zagrebu nagrada Udruge plesnih umjetnika Hrvatske za dogadaj koji deset godina doprinosi razvoju suvremene plesne scene. Priznanje su organizacijskom timu festivala urucili Branko Bankovic, clan Studija za suvremeni ples, i Jasna Vuljevic, tajnica Udruge plesnih umjetnika Hrvatske. Nagrade se dodjeljuju kao najviše strukovno priznanje za znacajna umjetnicka ostvarenja i/ili za poseban poticaj razvoju suvremenog plesa u Hrvatskoj u protekloj sezoni.

- Jako mi je dragocjeno ovo priznanje jer dolazi upravo od struke, od onih pred kojima uvijek imam najvecu tremu jer najbolje poznaju prirodu posla, logistiku kojom se provodi i kako bi on, na koncu, trebao izgledati, rekla je za Glas Istre Snježana Abramovic Milkovic, umjetnicka direktorica Festivala plesa i neverbalnog kazališta. Dodala je da je veseli i održavanje tradicije dodjeljivanja nagrade UPUH-a te da je rezultatima ovogodišnjeg jubilarnog izdanja svetvincentskog festivala zadovoljna.

- Sada osmišljavamo edukativne programe koje želimo realizirati na proljece i jesen, zakljucila je.

U nastavku programa Platforme najavljene su tri plesne premijere koje ce sutra biti postavljene u Histrionskom domu s pocetkom u 20 sati, a jedna od njih je i predstava Puljanke Roberte Milevoj "material248". Uz nju ce svoje nove naslove predstaviti Sonja Pregrad i Johanne Chemnitz ("Dishevelled") te Ivana Miletic ("Hommage Bollywoodu").


Podijeli: Facebook Twiter