Abilia naj-gazela Istre i Primorja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Abilia, tvrtka-kci rovinjske Adris grupe, najbrže je rastuca tvrtka zapadne Hrvatske. Receno je to sinoc na promociji u Opatiji kada su imenovane gazele, odnosno najbrže rastuce tvrtke Istre, primorja i gorske Hrvatske prema kriteriju najveceg rasta prihoda od 2006. do 2008. godine. Abilia je osnovana 2006. te je od godine osnutka do lani povecala prihode za cak 798 posto.

Druga najbrže rastuca tvrtka je Istradrvo iz Poreca (313,4 posto), a slijedi je Dadic iz Novigrada (312,7 posto). Cetvrta najuspješnija i prva iz Primorsko-goranske županije je tvrtka Grader iz Matulja (227 posto). Medu 10 tvrtki još je jedna iz Istre, AR-Inženjering iz Rovinja, sa stopom rasta od 140 posto. U svim navedenih tvrtkama osnovna je djelatnost gradevinarstvo, dok Abilija upravlja i nekretninama Adrisa. Sukladno tome može se zakljuciti da su ovogodišnje supergazele istarski gradevinari.

Nagrade su preuzeli direktori tvrtki - Marijan Ritoša i Marinko Dadic u ime drugo i treceplasirane te Armando Vicic, rukovoditelj planiranja i urbanizma u Abiliji, u ime nabolje gazele. Nagradu je dobio i direktor Gradera Ivica Stanišic.

Gazele su projekt kojim dnevni list Business.hr cetvrtu godinu zaredom promovira najbrže rastuce hrvatske tvrtke te im dodjeljuje priznanja. Ove je godine detektirano više od 1.900 tvrtki u citavoj Hrvatskoj, od kojih oko 200 s podrucja zapadne Hrvatske. Nakon regionalnih promocija slijedi nacionalna na kojoj ce se izabrati hrvatska supergazela.


Podijeli: Facebook Twiter