Abeceda jazza u izvedbi virtuoza


Ekipa vrhunskih jazz glazbenika, većina mentori Ljetne jazz škole Hrvatske glazbene mladeži koja se upravo održava u Grožnjanu, predstavila se na grožnjanskom Balwan Cityju u sklopu festivala Jazz is Back! BP.

Nastupili su trombonist Luis Bonilla, trubač Lasse Lindgren, gitaristi Elvis Stanić i Primož Grašić, kontrabasist Ewald Oberleitner, basist Mario Mavrin, pijanist Neven Frangeš i bubnjar Klaus Furstner, a predstavili su repertoar dobro znanih jazz standarda.

S obzirom da su nastupili sve redom vrsni glazbenici - bio je to pravi all stars sastav - dobro poznate skladbe dobile su svježe ruho  između ostalog izveli su skladbe "Can't Get Started", "Cantaloupe Island", "St. Thomas" i druge, a svaki od glazbenika dao je osobni pečat kroz brojne improvizirane dionice.

Posebno je bilo zanimljivo korištenje bubnja kao melodijskog instrumenta koje je pokazao Furstner, zatim izmjenjivanje gitarističkih sola Grašića i Stanića, kao i moćna sazvučja trube i trombona Lindgrena i Bonille.

Kako zvuči bas sekcija u duetu pokazali su Mavrin koji je svirao akorde na šesterožičanoj bas gitari i Oberleitner solo dionicom na kontrabasu, a valja spomenuti i virtuozne solo dionice na klaviru umjetničkog voditelja festivala Nevena Frangeša. (Napisala i snimila Tea TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter