Abdić o planira obnoviti Agrokomerc

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Plan obnove Agrokomerca, tvrtke sa sjedištem u Velikoj Kladuši u BiH, koja je do konca osamdesetih godina prošlog stoljeća imala više od 16 tisuća zaposlenih, iznio je danas u pograničnom mjestu Maljevac u Karlovačkoj županiji Fikret Abdić, bivši direktor Agrokomerca.

Učinio je to na skupštini Udruženja za zaštitu nezaposlenih dioničara Agrokomerc d.d., a kojoj se odazvalo više tisuća Velikokladušana. Maljevac je odabran jer je nekada u tom mjestu bila zemljoradnička zadruga od koje je, kazao je Abdić, nastao Agrokomerc.

Današnji skup je održan je u krugu tvrtke Eco farm, koja se bavi proizvodnjom opreme za pčelare. Skupština je prihvatila zaključak da će se od Vlade Federacije BiH tražiti da raskine ugovore s firmama koje sada kroz zakup koriste Agrokomercove pogone te da ugovore o zakupu sklopi s njihovim udruženjem.

Fikret Abdić najavio je i borbu za ostvarivanje prava tvrtke Agrokomerc Hrvatska, odnosno za povoljnije uvjete u korištenju Luke Rijeka jer, kako je rekao, postoje ugovori iz kojih je vidljivo da je Agrokomerc s Lukom Rijeka udruživao rad i sredstva.

Abdić je danas održao i politički govor u kojem je kazao da se neće uključiti u kampanju za predstojeće izbore u BiH, ali će podržati svoju stranku - Demokratsku narodnu zajednicu. Kritizirao je neke, a podržao druge pojedince iz svoje stranke.

Skupština je izabrala izvršni odbor s 33 člana te Upravu udruženja, a za predsjednika uprave izabran je Fikret Abdić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter