A6: Vodovi dalekovoda pali na kolnik autoceste

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na većini cesta u Hrvatskoj kolnici su mokri ili vlažni i skliski uz moguću poledicu a za sav promet  zatvorena je dionica autoceste Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo 2 i Kikovica u smjeru Rijeke te od Kikovice do Delnica u smjeru Zagreba, objavio je HAK. Promet je prekinut zbog puknuća vodova od dalekovoda koje su pale na kolnik kod čvora Vrata.

Vozila se od čvora Bosiljevo 2 preusmjeravaju autocestom preko Žute Lokve i dalje preko Senja do Rijeke, i obrnuto. Lokalno je dozvoljen promet na dionicama Kikovica-Vrata i Bosiljevo 2-Delnice u oba smjera.

Na većini cesta kolnici su mokri ili vlažni i skliski, a u većem dijelu unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. Povremeno pada i ledena kiša. U Lici, Hrvatskom primorju i Gorskom kotaru mjestimice ima magle. Mogući su odroni zemlje i kamenja. U istočnoj Slavoniji i Gorskom kotaru mjestimice pada snijeg.

Ledena kiša povremeno pada na dionicama autocesta: A1 od Lučkog do Karlovca i od Bosiljeva do Gospića, na A4 Zagreb-Goričan od Goričana do Brezničkog Huma te A6 Rijeka-Zagreb od Oštrovice do Bosiljeva 2.

Na većini cesta u Gorskom kotaru, Lici i Karlovačkoj županiji proglašeni su zimski uvjeti. Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema.

Zimski uvjeti su proglašeni na dionici autoceste A2 Zagreb-Macelj između Krapine i Trakošćana.

Za sav promet zatvoreni su granični prijelazi Prezid I i Zamost u Gorskom kotaru. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter