A6: Medulinac skrivio smrt Zagrepčanke (51)

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U silovitom sudaru i izlijetanju Audija Q7 pulske registracije PU 300-KO i Chevrolet Avea zagrebačke registracije jutros u 6.38 sati na autocesti Rijeka - Zagreb, između Delnica i Vrata, na mjestu je poginula 51-godišnja Zagrepčanka koja je sjedila na mjestu suvozača u Aveu. Oba vozača, 54-godišnjak iz Zagreba koji je vozio Aveo te 54-godišnjak iz Medulina, koji je upravljao Audijem, te 12-godišnje dijete koje se nalazilo u Audiju, prevezeni su vozilima Hitne medicinske pomoći u KBC na Sušaku i Dječju bolnicu Kantrida. Prema pisanju nekih portala 54-godišnjak iz Medulina je bivši direktor pulske Tržnice, a sada građevinski poduzetnik Mladen Ivančić.

Očevid na mjestu stradavanja obavili su djelatnici delničke policijske postaje pod rukovodstvom zamjenice Županijskog državnog odvjetnika u Rijeci Barbare Sandalj. Nakon završetka očevida iz PU primorsko-goranske priopćeno je da je utvrđeno da je 54-godišnji vozač iz Medulina upravljao Audijem Q7 prema Rijeci, te da je u jednom trenutku velikom brzinom naletio na Chevrolet Aveo, koji se kretao istom prometnom trakom ispred Audija. Razlog zbog kojeg je audi udario u chevrolet utvrdit će se daljnjom istragom.

Poprište nesreće zorno je svjedočilo o silini udara, a potom i o žestini izlijetanja automobila van ceste. Dijelovi su ostali razasuti izvan kolnika, po cesti pa čak i na traci autoceste za kretanje vozila iz suprotnog smjera. Letjeli su na desetke metara dalje, a na asfaltu su bili vidljivi tragovi guma također u dužini od par desetaka metara.

Motor moćnog Audija doslovno je iščupan i zlokobno je ostao ležati metrima dalje od automobila. Pored katapultiranih ostataka uništenih automobila na cesti su bili na sve strane i ostaci hrane te odjeća. Osim medicinskih ekipa i policije, na mjestu nesreće morali su intervenirati i vatrogasci autoceste Rijeka-Zagreb.

(Šarlota BRNČIĆ/Novi list, Snimila Tea Cimaš/CROPIX)


Podijeli: Facebook Twiter