A1: Uklonjena cisterna, promet još obustavljen

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uklonjena je cisterna koja se jučer predvečer prevrnula kod odmorišta Draganić na autocesti A1 od Karlovca prema Zagrebu te je u tijeku čišćenje kolnika, zbog čega je promet tom dionicom još obustavljen.

U karlovačkom Centru 192 jutros se doznaje da je sadržaj cisterne tijekom noći pretovaren, a cisterna podignuta i uklonjena s prometnice. Djelatnici karlovačke Javne vatrogasne postrojbe još uvijek su na mjestu događaja, a kako kaže zamjenik zapovjednika Robert Hranilović, pružaju pomoć ovlaštenoj tvrtki iz Rijeke za sanaciju terena.

Naime, iz cisterne je iscurilo nešto diesel goriva koje je cisterna prevozila, iako su vatrogasci brzom intervencijom sinoć spriječili da ta količina bude znatno veća i da bitno teže onečisti okoliš.

Zbog prevrnute cisterne na 32. kilometru autoceste A1 jučer je od 17.15 sati obustavljen promet dionicom od Karlovca prema Zagrebu. Vozila koja dolaze iz smjera Splita, odnosno Rijeke, isključuju se na čvoru Karlovac i put prema Zagrebu, kako javlja HAK, nastavljaju starom karlovačkom cestom, dok u smjeru Karlovca promet autocestom teče nesmetano. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter