A1: Prevrnula se cisterna, iscurilo gorivo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog prometne nesreće u kojoj se u 17.15 na autocesti Zagreb - Karlovac prevrnula cisterna varaždinskih registracija te je dio goriva iscurio u okoliš prometnica je zatvorena u smjeru Zagreba, prve su informacije karlovačke policije od koje se doznaje da u nesreći nitko nije ozlijeđen.

Vozila koja su se u to doba zatekla na autocesti sada su u koloni. Riječ je o 50-tak šlepera, 20-tak autobusa i mnoštvu osobnih automobila.

Prevrtanje se dogodilo kod odmorišta Draganić, na 32. kilometru, gdje se kamion zabio u ogradu. U karlovačkom Centru 112 se doznaje da je nepoznata količina goriva iscurila iz cisterne u okoliš te da su na mjesto događaja otišli vodopravni inspektori i inspektori za zaštitu okoliša i prometa.

Zamjenik zapovjednika karlovačke Javne vatrogasne postrojbe Robert Hranilović je rekao da su njihovi vatrogasci na terenu zatvorili ventil kroz koji je istjecalo diesel gorivo, pa je veliko zagađenje spriječeno na vrijeme.

"Na terenu je devet naših ljudi s četiri vozila, ali samo zbog preventive, jer do požara nije došlo. Čekamo i zbog tehničke intervencije kod prepumpavanja goriva u drugu cisternu koja treba doći iz Varaždina, kao i zbog dizanja prevrnute cisterne, kada dođe dizalica, kazao je Hini Hranilović. (Hina, foto R. FAJT/CROPIX)


Podijeli: Facebook Twiter