"Gušti su gušti, ma bolje me pušti" pjeva u jednoj od svojih popularnih pjesama Alen Vitasović, jedan od najpoznatijih istarskih pjevača i kantautora uz kojeg su odrasle mnoge generacije. Ali kada je riječ o hrani, koje gušte on voli u kužini i da li se i kada prihvati kuhanja, upitali smo ga nedavno.
- Volim jesti sve, volim isprobati nešto novo i eksperimentirati s hranom, spremno je odgovorio Vitasović. Svoje je kuharsko umijeće publici pokazao nekoliko godina za redom kao član natjecateljskih timova na Polenta Cupu u Vodnjanu gdje je predlani zajedno s modnom dizajnericom Antonelom Gregorović osvojio prvo mjesto za pjat palente i šugo koji su začinili crnim vinom.
- Ne mogu se sjetiti nečega što ne volim jesti. Volim sljedove hrane i volim jesti dugo i polako. To je za mene ritual, kao da vodim ljubav. Također lijepo mi je kad je stol uredan i lijepo postavljen, kaže Vitasović.
Dodaje kako uživa u hrani, a za svoj jelovnik kaže da bi možda trebao smanjiti "dozu" mesa i krvavih bifteka, te povećati količine povrća, što nije uvijek lako. Ipak, dodaje kada bi trebalo izdvojiti namirnice u kojima stvarno uživa, onda su to istarski pršut, divljač i školjke, ali od jela voli i tripice, punjene paprike, razne gulaše, piletinu na sve načine, uz omiljeni desert - sladoled.
- Volim kuhati, pogotovo ako imam dovoljno vremena i ako mi nitko ne smeta u kuhinji, a jako volim raditi i roštilj, zaključuje Vitasović. (V. HABEREITER)