A što je s desertom?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iz nekog razloga mnogi od nas nakon obroka traže još i desert, makar kockicu cokolade. Ne želite li narušiti svoju liniju slatkišima, postoje alternative koje ce vam zadovoljiti potrebu za slatkim, a znatno su zdravije.

Bez obzira jedete li slatko nakon obroka iz navike, ili slatkišima kratite vrijeme do iduceg obroka, a možda vam omiljena slastica pomaže da se osjecate malo bolje za lošeg dana, trebali biste prevariti tijelo, tako da misli da ste mu zadovoljili potrebu za slatkim.

Evo nekoliko savjeta kako se riješiti te potrebe za desertom:
- pojedite kockicu tamne cokolade. Ovo ce vas zadovoljiti, bez da pojedete citavu tablu cokolade.
- naribajte jabuku i dodajte malo meda. Tijelo ce vam reagirati na jabucne sokove, a kombinacija s medom je puno zdravija od šecera.
- narežite na kockice više vrsta sezonskog voca (npr. grožde, jabuke, kruške), dodajte 2 žlice nemasnog jogurta i malo cimeta - napravit cete vrlo ukusan i zdrav desert.
- suho voce je vrlo ukusno i slatko, a bogato je vlaknima, zdravim masnocama i vitaminom E. Evo ideje za desert: napunite datulje ili suhe smokve bademima i uvaljajte u kokosovo brašno.
- uvrstite li u prehranu složene ugljikohidrate (npr. proizvode od cjelovitih žitarica, integralnu rižu i sl.) vaše tijelo nece imati toliku potrebu za slatkim
- proteinske plocice, kao i proteinski napici (dodaci prehrani) koji u sebi sadrže i male kolicine umjetnih okusa i šecera, svakako ce zadovoljiti vašu potrebu za slatkim.


Podijeli: Facebook Twiter