A. Stehlik: Volim jela koja se mogu jesti prstima

Modna dizajnerica Anja Stehlik
Modna dizajnerica Anja Stehlik

Protekli tjedan zasigurno je bio jedan od najuzbudljivijih tjedana pulske modne kreatorice Anje Stehlik. Ne zato jer nam je otkrila svoje kulinarske afinitete, već stoga jer je cijelog tjedna završavala pripreme za "najvažniji dan u životu" - vjenčanje koje se dogodilo jučer. Tako, kada Anja bude čitala ovaj tekst, već će biti - gospođa. Ipak, prije nego što je Anja rekla sudbonosno "da",  otkrila je i kako funkcionira u kuhinji.

- U mojoj kuhinji koja je mediteranska i lagana, pretežno je zastupljeno povrće. No, da mogu birati živjela bih na azijskoj, japanskoj i istočnjačkoj kuhinji koja je lagana i ima puno maštovitih salata koje obožavam, no kod nas je teško pronaći sve te začine.

Volim sitna jela koja se mogu jesti prstima - finger food. Iako nisam vegetarijanac, najviše "radim" s povrćem poput salata od ječma, zapečenog povrća sa sirom, zapečenog krumpira sa gorgonzolom, tako sam svaki dan na tržnici gdje kupujem i ribu pa katkad pripremim šugo od lignja, zapečene lignje sa sirom i razne umake, pričala je Anja koja je priznala da se proteklog tjedna na djevojačkoj zabavi ispostavilo da - ne zna raditi roštilj.

- Ne znam raditi ni kolače, previše mi je to precizno, a ja volim improvizirati u kuhinji, volim se igrati, to je kao u dizajnu, kaže Anja koja se već proslavila Tsunami power suit muškim odijelima, odnosno odijelima sa oslikanom podstavom koja nose 2 Cellosi, kuhar Tom Gretić i nogometaš Vedran Ćorluka kao i MMA borac Zelg Galešić.  No, ispalo je da Anja svom dragom nije skuhala paštašutu, ali mu je zato skrojila i sašila odijelo za vjenčanje.

Anji na kraju nismo poželjeli dobar tek, već veselo vjenčanje i sretan novi život u kojem će osim kuhanja i dalje kuhati nove kolekcije u svom ateljeu u centru grada, a otkrila nam je da, čim se slegnu dojmovi s pira, već sljedećeg tjedna kreće s novim smoking frakovima za žene od kojih će prvi "kušati" Franka Batelić. (L. BAGAR)

Lazanje od patlidžana
Priprema: Patlidžane narezati na ploške, posoliti, te ostaviti da puste sok. Narezati pomidore na tanke ploške.
Bešamel umak: Malo maslaca otopiti lagano na vatri. Kad se otopi dodati malo brašna dok ne dobijemo kremastu smjesu. Pri kraju dodati sir i gorgonzolu da se otopi. Začiniti po želji.

Patlidžane prepržiti u tavi, složiti ih u vatrostalnu posudu. Na njih posložiti red pomidora, zatim red patlidžana. Ponoviti dva puta, te kod zadnjeg reda na patlidžane staviti red pomidora i red pršuta preko kojeg stavimo bešamel umak i zapečemo u pećnici 30 minuta, izvadimo i preko svega posipamo sitno nasjeckanu rukolu.


Podijeli: Facebook Twiter