A. Kabiljo: Volim svu ribu i vrhunska vina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Alfi Kabiljo jedan je od naših najpoznatijih skladatelja, dirigenata i aranžera. Među njegovim najpopularnijim mjuziklima dovoljno je istaknuti legendarni "Jalta, Jalta", ali i "Velika trka", "Car Franjo Josip u Zagrebu", Porinom okrunjen "Kralj je gol", "Crveni otok", "Vjenčani list" i "Tko pjeva zlo ne misli"... Skladao je za televizijske i dječje mjuzikle, balete, glazbu za filmove i televizijske serije - njih više od stotinu, autor je brojnih popularnih skladbi i šansona, te višestruki pobjednik i sudionik različitih festivala.

Poznati skladatelj često boravi u Istri, gdje ga veže prijateljstvo s ovdašnjim umjetnicima, posebno s Dragom Orlićem s kojim je često bio gost i član žirija na raznim istarskim gastro natjecanjima u pripremanju jela od samoniklog bilja, divljači, bucolaja…

Čest je posjetitelj naše najveće vinske izložbe Vinistre, gdje ga se može sresti kako pomno degustira poznata istarska vina kojih je dobar poznavatelj.

Sam veli da voli vrhunska vina, pa od crnih ističe Boškinac, Santa Lucia od Kozlovića, Merlot Superior od Franca Armana, Teran reserva od Marijana Armana i teran od Coronice i Benvenutija. Od bijelih vina voli Sauvignon i Chardonnay Rosenborg od Krauthakera, Gran malvaziju od Coronice, Malvaziju Santa Lucija od Kozlovića, Malvaziju Benvenutija Anno Domine i druga. A što ovaj veliki glazbenik sklada u kuhinji?

- Ja ne kuham, ali volim jesti, a najdraže namirnice su mi  rakovice, škampi, sardele i općenito sva riba. Od povrća volim šparuge, rajčice i to onakve kakve su nekad bile, te od voća breskve, agrume, šumske jagode, kaže Kabiljo. Među omiljenim jelima zaključuje, nezaobilazna je i divljač, pa je stoga za naše čitatelje odabrao baš takav recept. (V. HABERAITER)


Podijeli: Facebook Twiter