A gdje je Štulic?! U ilegali!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Komplet od 14 knjiga, kao i dvostruki neobjavljivani CD s koncerata iz Banjaluke i Mostara, pjesnika i legendarnog vode rock grupe Azra Branimira Johnnyja Štulica bit ce objavljeni u Srbiji sredinom listopada. Istovremeno s predstavljanjem sabranih Štulicevih djela, u klubu knjižari Plato za 20. listopada najavljen je i multimedijalni dogadaj "Crveni tepih i ambrozija - A gdje je Štulic?! U ilegali!".

Ovaj kulturni dogadaj promovirat ce Štuliceve prijevode anticke književnosti, pocevši od Homerove "Ilijade" i "Odiseje", preko Herodotove "Istorije", Turkididovih "Peloponeskih ratova", Ksenofontove "Helenštine", Plutarhovog dela "Likurg", kao i trijade Lao Cea, prenio je beogradski Blic.

Branimir Johnny Štulic je tijekom više desetljeca, osim prepjeva i prijevoda koje je posvetio ovom projektu, sam izradio i ilustracije za izabrana djela. Štulicevih 14 knjiga uz prepjeve, sadrže i Azrine pjevane pjesme, autobiografiju s komentarima i izbor objavljenih novinskih tekstova. Sabranim djelima dodao je i svoj novi prepjev u heksametru poznatog djela Dragoslava Mihailovica "Kad su cvetale tikve".

U popratnom tekstu za album s koncertnim snimcima iz 1990. godine Štulic se podsjeca tada aktualnih zbivanja u Srbiji i na svoj radikalno kriticki nacin govori o mnogim svojim suvremenicima.


Podijeli: Facebook Twiter