A. Aganović: Vrijeme je za domaću pobjedu

Adnan Aganović (M. ANGELINI)
Adnan Aganović (M. ANGELINI)

Početkom listopada u redove nogometaša Istre 1961, iz drugog pokušaja, stigao je Adnan Aganović. Debitirao je u "zeleno-žutom" dresu na "Drosini" protiv Slaven Belupa i postao nezamjenjiv kotačić u pulskoj mašineriji.

Prikupio je Aganović 15 nastupa u nizu za Istru 1961, od kojih se u devet navrata svih 90 minuta zadržao na travnjaku, sve dok serija nije stala u Zaprešiću. Točnije, serija je stala u 91. minuti domaćeg dvoboja protiv Zagreba kad mu je sudac Trampus, zbog pokušaja iznuđivanja kaznenog udarca, pokazao žuti karton, treći u sezoni koji je za sobom automatski povukao i utakmicu neigranja.

- Mislim da nisam zaslužio taj žuti karton, jer tom prilikom nisam tražio penal. Jednostavno sam bio dosta umoran i pao sam nakon laganog dodira s protivničkim igračem, što je sudac protumačio kao iznuđivanje kaznenog udarca - prisjetio se Aganović.

- Srećom, na kraju je momčad i bez moje pomoći svladala Inter, pa ispada da mi je taj treći žuti karton i dobro došao. Naime, dobio sam na treningu jak udarac u koljeno i prije utakmice protiv Zagreba morao sam popiti tabletu protiv bolova uz koju sam nekako uspio odraditi taj susret, premda je bol i dalje bila prisutna. Tako sam sad imao dvostruku korist, jer sam sanirao tu ozljedu, a usto sam se i "očistio" od kartona.

Da trener Pamić nije bez razloga inzistirao na Aganovićevom dovođenju mogli su se pulski navijači uvjeriti već u njegovom trećem nastupu u "zeleno-žutom" dresu, drugom domaćem u kojem je Istra 1961 ugostila Cibaliju. Bio je prvo ime susreta u kojem su Puljani slavili s 3:0, asistirajući najprije Roci za prvi gol, a potom zabivši preostala dva.

"Ispalo je po onoj "treća sreća", tako se potrefilo. Dobro smo ušli u susret, brzo smo poveli i onda nam je bilo puno lakše igrati jer se protivnik morao otvoriti, što smo mi iskoristili da ga kaznimo.

Bilo je to za mene super predstavljanje pred pulskom publikom nakon što sam se kasnije priključio momčadi i nisam s njom prošao pripreme, no bilo je još dosta svježine u meni.

Sad kad sam prošao kompletne pripreme, situacija je puno bolja - naglasio je Aganović, koji je priznao da je tek od nas saznao kako od te utakmice Istra 1961 nikog nije pobijedila u Puli.

"Stvarno to nisam znao i mislim da je vrijeme da to napokon napravimo. Teren se popravio, što je najvažnije za našu igru, u dobroj smo formi, polako kompletiramo redove i u subotu se nadamo pobjedi, premda Cibaliju treba respektirati.

Igrali smo protiv njih tijekom zimskih priprema i vidjeli da je to momčad koja ima dosta dobrih pojedinaca, ali posjed lopte i sve ostalo što ide s tim pripast će u subotu nama, vjerujem i pobjeda". (I. CEROVAC)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter