A-2 liga zapad: Stoja - Šanac Karlovac 85:66

Gregora Belinu nije mogao zadržati Mario Kraljić (M. ANGELINI)
Gregora Belinu nije mogao zadržati Mario Kraljić (M. ANGELINI)

Susret 15. kola A-2 lige košarkaša - zapad Stoja - Šanac Karlovac 85:66 (16:15, 29:22, 16:15, 24:14). Dvorana na Stoji. Gledatelja: 70. Suci: Hadžić i Đuraki (Pula).

STOJA: Kordiš 10, Koljanin, Perković 8 (2-1), Mezulić 4, Dasko, Percan 16 (2-2), Belina 19 (3-3), Ivanković 4, Antolović, Đugum 10 (5-4), Ivis 14 (2-2).

ŠANAC: Josipović 17 (5-5), Panjević 6 (2-2), Katić, Razumić 23 (10-7), Požar, Đurčević, Kraljić 18 (2-2), Beber, Špehar 2, Pastuhović.

Trice: Stoja 5 (Belina 4, Perković), Šanac 2 (Kraljić 2).

Košarkaši Stoje vratili su se na pobjednički kolosijek. Nakon neočekivanog poraza u prošlom kolu na gostovanju kod Kastva igrači trenera Begonje ostvarili su značajnu pobjedu u derbi susretu 15. kola protiv Karlovčana. Početak susreta obilježio je odličan protok lopte pulskih igrača u napadu, ali ih šut nije previše služio pa su gosti preko Josipovića i Razumića pod obručima prvu dionicu zaključili s minimalnim zaostatkom, iako je Stoja vodila 9:2 i 16:9.

Nisu u prvih 15-ak minuta Puljani u djelo proveli želju svog trenera da čim više poentiraju iz kontri. Gosti su se brzo vraćali u obranu i tako prisiljavali Stoju na igru "pet na pet" pri čemu su profitirali centri Ivis i Đugum, ali nedostajao je strijelac izvana. A onda se razigrao najiskusniji, Gregor Belina. Nakon što je pogodio prva dva šuta za tricu bilo je jasno da je "vruć" i da će Karlovčani biti u problemima. Potom je pred odmor proradila i pulska kontra preko Percana, Beline i Kordiša, pa je Stoja na poluvrijeme otišla s vodstvom 45:37, nakon što je Belina zabio tricu u posljednjoj sekundi.

U trećoj dionici se uz Razumića kod gostiju razigrao i Kraljić i u posljednju su dionicu Puljani ušli s tek devet poena prednosti, ali i ostali bez Beline koji je obnovio ozljedu noge. No, povukli su Percan, Ivis, Kordiš i mladi Perković i gosti više nisu mogli energetski pratiti ritam domaćina, a nakon što je Kraljić izašao zbog pete osobne Stoja je došla do uvjerljivog slavlja. (Roberto CAR)


Podijeli: Facebook Twiter