A-2 liga zapad: Rovinj - Opatija 64:51

Ilustracija (D. ŠTIFANIĆ)
Ilustracija (D. ŠTIFANIĆ)

Utakmica 13. kola: Rovinj - Opatija 64:51 (18:11, 17:12, 13:16, 16:12). Dvorana Gimnasium. Gledatelja: 30. Suci: Pejović (Pula) i Barić (Novigrad).

ROVINJ: Starčević 19, Ključević, Honović 4, Atlija 13, Božić 8, Križanac, Okmaca, Ćosić, Šturman 5, Tembel, Codacci 15, Franković.

OPATIJA: Makvić, Protega 6, Taraga 2, Ilir, Mandić, Maruna 13, Božičević 7, Piškor 6, Prpić-Mileusnić 13, Žeželj 4, Negro.

U nastavku prvenstva rovinjski košarkaši na najbolji su način gostima iz Opatije uzvratili za jesenski poraz i time došli do svoje druge pobjede ove sezone. Od samog početka s više žara domaći igrači uzeli stvar u svoje ruke i poslije prvih pet minuta odmjeravanja snaga Starčević, Atlija i Codacci prvu četvrtinu dobili su sa sedam koševa razlike.

Igrači trenera Orbanića nastavili su u istom ritmu, uz vrlo čvrstu igru u obrani u potpunosti su blokirali goste koji su preko Marune i Popića-Mileusnića pokušali uhvatiti ritam i prdnost domaćina. Tek u trećoj četvrtini Opatijci su se trgnuli i preko Piškora i Protege riješiti tu dionicu igre u svoju korist s "plus ".

Ipak, raspoloženi Honović, Atlija i pod obručem visoki Codacci u posljednjoj četvrtini ne dozvoljavaju gostima da se razmašu, već domaćin dolazi  zasluženo do novih bodova. Nakon dosta vremena igrači Rovinja pokazali su dobru i povezanu igru i u potpunosti nadmudrili protivnika. (I. RADETIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter