A-2 liga zapad: Ghia Staff - Opatija 64:52

Ghia Staff (M. ANGELINI)
Ghia Staff (M. ANGELINI)

Utakmica 16. kola: Ghia Staff - Opatija 64:52 (16:13, 18:5, 13:16, 17:18). Dvorana Pazinskog kolegija. Gledatelja 70. Suci: Terlević i Milin (oboje Rijeka).

GHIA STAFF: Turčinović, A. Ćus 7, Perić 8, Miletić 22, Grubiša 4, J. Ćus, Daus, Jurić 4, Tomac, Jakus, Gržinić 13, Đerman 6.

OPATIJA: Protega 9, Glasnović, Tatara, Ilir 2, Mandić, Poropat, Božičević, Piškor 10, Popić-Mileusnić 16, Žeželj 8, Negro 7.

Trice: Ghia Staff 1 (Ante Ćus), Opatija 4 (Piškor 2, Žeželj 2).

Nakon Rovinja, upisali su Pazinjani u subotu još jednu pobjedu i bodove te sad s četiri ovosezonske puno bolje stoje na prvenstvenoj ljestvici. Za protivnika su imali novaka u ligi Opatiju, momčad koja im je jesenas neočekivano nanijela poraz, no ovoga je puta s pazinske strane sve puno bolje izgledalo, pa su se naplatili i neke dugove koji su ostali od njihovog posljednjeg druženja.

Na početku su gosti imali sreće da Pazinjane nije išao šut, a i obrana im je bila rastresena. Jedini pravi s pazinske strane u toj su četvrtini bili Gržinić i Miletić koji su kao jedini strijelci osigurali vodstvo svojoj momčadi po isteku prve dionice(16:13). Zato je sve leglo na mjesto u drugoj četvrtini kad je praktički i odlučen susret. Ubrzali su domaći košarkaši igru i predvođeni Miletićem pretekli, nadskakali i nakrcali koš gostiju te se na veliki odmor otišlo s velikih "plus 17" (34:18).

Tako je ostatak utakmice bila samo rutina, Pazinci su "podigli ručnu", a priliku su dobili svi s pazinske klupe, pa i kadet Luka Tomac. Prvo ime susreta bio je Vanja Miletić koji je pored odlične igre postigao i 22 koša, dok mu je učinkom najbliži bio Gržinić s 13 koševa. Kod gostiju je prednjačio Popić-Mileusnić sa 16 koševa , igrač poznat pazinskoj publici, no prvi put u opatijskom dresu. (M. PILAT)


Podijeli: Facebook Twiter