A-2 liga košarkaša: Stoja deklasirala Crikvenicu

Matija Maljić (M. ANGELINI)
Matija Maljić (M. ANGELINI)

Nova metla pomela je goste. Pod vodstvom novog trenera Borisa Begonje, koji je u srijedu zamijenio Antu Valentinčića, košarkaši Stoje došli su do uvjerljive 83:55 pobjede protiv Crikvenice u derbiju 10. kola A-2 lige.

Ovom su se pobjedom revanširali gostima za poraz na startu prvenstva i ujedno se vratili na pobjedničku stazu nakon prošlotjednog domaćeg poraza od Kastva.

Bila je to utakmica u kojoj su uz novog trenera gledatelji prvi put ove sezone na parketu vidjeli Martina Tumpića koji se oporavio od ozljede koljena, novog člana Stoje Marina Vinka koji je nedavno stigao iz Pule 1981 te ključnog igrača subotnjeg susreta Matiju Maljića.

Potonji je košarku gurnuo u drugi plan zbog studija, ali svaki put kad se iz Zagreba vrati da odigra neku utakmicu, odvede svoj klub do pobjede. Bilo je tako na neugodnom gostovanju u Otočcu, bilo je tako i u subotu navečer.

Prva četvrtina nalikovala je na susret protiv Kastva, ponovno su se pulski košarkaši mučili u napadu, izuzev Ceranje, i "propuštali" u obrani što je gostima predvođenim Davorom Konjevićem omogućilo vodstvo 16:14 dvije minute prije kraja prve dionice.

Tada se "ukazao" Belina postigavši pet poena zaredom pa se u drugu četvrtinu ušlo rezultatom 19:16.

U drugoj je četvrtini uslijedila mala škola košarke Matije Maljića. Nije krilni centar Stoje napravio ništa senzacionalno, nije bilo atraktivnih zakucavanja ili blokada, ali se u svakom trenutku nalazio na pravom mjestu i vukao pravi potez.

Košarkaškom je inteligencijom, bez vidljivog napora, uz 13 poena i pregršt skokova i asistencija povukao suigrače do vodstva 40:22. Pokušali su se gosti u trećoj dionici zonom i čovjekom na Belini vratiti u susret, ali bezuspješno, pa su veći dio posljednje četvrtine na parketu proveli igrači s klupe, a vodstvo Stoje koja je igrala bez ozlijeđenog kapetana Mezulića samo je raslo.

Susret 10. kola. Dvorana na Stoji. Gledatelja 150. Suci: Hadžić (Pula) i Milin (Rijeka).

STOJA: N. Gržinić 5 (2-1), Vinko, Mezulić, Maljić 17 (1-1), Percan 15, Belina 7 (2-2), Tumpić 3, Banko 4, Ceranja 20 (1-0), Elbl, Pušić 12 (3-2).

CRIKVENICA: D. Konjević 17 (3-3), I. Konjević 5, Piškulić, Bešlija, Mandžuka 5, Komadina 5 (4-3), Djak, Kozlevčar 11 (6-3), Pjevač 2 (3-0), Benić 10 (2-2).

Trice: Stoja 3 (Percan, Belina, Tumpić), Crikvenica 2 (I. Konjević, Mandžuka). (Roberto CAR)


Podijeli: Facebook Twiter