A-2 liga košarkaša: Škrljevo - Stoja 81:72

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Utakmica 18. kola: Škrljevo - Stoja 81:72 (19:15, 15:22, 21:13, 26:22). Dvorana Mavrinci. Gledatelja: 700. Suci: Legović i Pavlović (oba Rijeka).

ŠKRLJEVO: Palčić 12, Pilat, Salamun 18, Ažić, Amančić 4, Troskot 7, Begonja 2, Zorić 11, Perić, Modić 10, Lipovščak 7, Velčić 10.

STOJA: Bulešić 5, Vinko, Mezulić 6, Dasko, Percan 6, Belina 25, Tumpić, Gržinić, Maljić 5, Ceranja 12, Đugum, Pušić 13.

Košarkaši Škrljeva na najbolji su način obilježili 40. godišnjicu kluba i pobjedom protiv pulske Stoje (81:72) u posljednjem prvenstvenom kolu osigurali titulu prvaka A-2 lige zapad i izborili kvalifikacije za najviši razred hrvatske košarke.

U uzbudljivoj utakmici koju je uz veliki broj izjednačenja, preokreta i neizvjesnost do posljednjih 30-ak sekundi obilježila i sjajna atmosfera u dvorani na Mavrincima, u koju se natiskalo gotovo 700 gledatelja, košarkaši Škrljeva pokazali su se mirnije ruke u završnici kad se s linije slobodnih bacanja odlučivalo o prvaku.

Igor Salamun minutu i 12 sekundi prije kraja pogodio je dva slobodna bacanja i vratio prednost domaćinu (73:72) te označio početak prave drame u posljednjoj minuti. U idućem napadu najbolji gostujući igrač Rudolf Belina promašio je oba bacanja, s druge strane Dino Palčić bio je mirne ruke i prednost domaćina počela je rasti (75:72).

U preostalih 30-ak sekundi Bulešić je za Stoju promašio "tricu" za povratak u utakmicu, potom i kapetan Mezulić dva bacanja, dok je Salamun bio neumoljiv, realizirao svih šest slobodnih bacanja do kraja utakmice (81:72) i dao povod za početak slavlja na parketu i tribinama dvorane na Mavrincima.

- Cijelu sezonu smo bili prvi, a na kraju je sve stalo u ovih 40 minuta. Na kraju su dečki stvarno dali sve od sebe, puno uložili u ovu pobjedu i na najbolji način uljepšali 40 godina kluba, jer je ova titula najljepši dar svima onima koji su vodili klub i radili u njemu - rekao je Vice Sep, predsjednik Škrljeva, dodajući da je momčad pokazala kvalitetu i zaslužila okušati se u kvalifikacijama za A-1 ligu.

Važan adut u momčadi trenera Zorana Dragojevića u utakmici za titulu bio je iskusni Igor Salamun, mirnoća kojega se pokazala presudnom u infarktnoj završnici koja je mogla otići i na pulsku stranu. Salamun je u posljednjih 70-ak sekundi realizirao svih osam slobodnih bacanja i prometnuo se u junaka utakmice na Mavrincima. (M. SUČIĆ/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter