A 2 liga košarkaša: Rovinj – Stoja 73:103

Maljić (Stoja) između Živkovića (11) i Frankovića (15) (M. ANGELINI)
Maljić (Stoja) između Živkovića (11) i Frankovića (15) (M. ANGELINI)

Susret starih rivala pripao je košarkašima Stoje koji su opravdali ulogu favorita i pomlađenoj ekipi Rovinja ubacili 103 koša. Samo u prvoj četvrtini preko Frankovića i Kordiša igrači Rovinja uspijevali su držati ravnotežu, dok su se kod gostiju iz Pule uspješno nosili Ceranja i Mezulić koji su bili precizni za dva koša viška. Već u drugoj četvrtini kad se ozlijedio Franković, domaćinu je popustila koncentracija u obrani, jedini raspoloženi u napadu bio je usamljeni Kordiš, a gosti na odmor odlaze sa sedam koševa prednosti.

Uza sva nastojanja u nastavku, mladi rovinjski košarkaši izgubili su dosta lopti u napadu protiv iskusne Stoje koja je imala igru preko Maljića i bivala sve sigurnija pod košem Rovinja da bi u 25 minuti gosti došli na plus 30. Pokušavali su domaćini preko Bezmalinovića, Kordiša, Živkovića i Čuline zaigrati povezanije, ali pobjedom bodove odnosi Stoja koja i dalje drži korak za vodećima.

Rovinj, dvorana Valbrune. Gledatelja: 100. Suci: Danijel Koraca (Poreč), Andreja Đuraki (Pula).

Rovinj: Bezmalinović 8, Matošević, Honović 2, Ćosić, Kordiš 39, Čulina 10, Zečević, Živković 7, Šturman 2, Križanac, Atilija, Franković 5.

Stoja: N. Gržinić 3, Vinko, Mezulić 21, Dasko 2, Percan 19, Belina 11, Tumpić, F.Gržinić 2, Maljić 14, Ceranja 19, Đugum 5, Pušić 7. (I.RADETIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter