A-2 liga košarkaša: Pula 1981 - Crikvenica 83:89

Dino Rakić (D. ŠTIFANIĆ)
Dino Rakić (D. ŠTIFANIĆ)

Nakon dvoboja košarkaša Pule 1981 i Crikvenice malo je bilo priče o loptanju pod obručima. Dok su gosti s dva boda u džepu zadovoljni napuštali Pattinaggio, iz domaćih je redova drvlje i kamenje sipano na račun sudačkog dvojca.

Netko objektivan, primjerice delegat utakmice, s tim se baš i ne bi složio. Vjerojatno se zato i porječkao s domaćim strategom Mikošom Milekićem po završetku susreta. Epilog njihovog razgovora ostao je nepoznat, ali razlog je zato i više nego jasan. No, krenimo redom...

Utakmica Pule i Crikvenice nije bila samo završna riječ prvog dijela prvenstva, već i svojevrstan uvod u njegov nastavak. Ona momčad koja bi iz ovog dvoboja izvukla puni plijen time je mogla iskazati ambiciju da se na proljeće okuša u lovu na vodeći dvojac. Sudeći po otvaranju utakmice, ta se ambicija pokazala izrazitijom u gostujućim redovima. Tek su nakratko košarkaši Pule uspjeli dostići početni uzlet Kiraca, da bi ostatak prvog poluvremena protekao u terenskoj dominaciji gostiju, uzdržavanoj na ugodnih desetak poena prednosti.

Međutim, sve se ono zanimljivo vezano za ovu utakmicu događalo u nastavku susreta, a počelo je sredinom treće dionice, kad su se domaćini tricom Krizmana i prodorom A. Graše primakli na obećavajućih pet poena zaostatka. U tim se trenucima gosti ipak bude, ali ne u potpunosti svojom zaslugom. Kao budilica im je poslužio - sudački kriterij. Nekoliko diskutabilnih procjena sudačkog dvojca bilo je dovoljno da popuste živci domaćih igrača. Puljani su, umjesto da odgovore igrom, nasjeli na zamku, izgubili samokontrolu i počeli darivati goste.

Pritom je najbučniji među prosvjednicima, Ante Grašo, ubrzo ''nagrađen'' tehničkom pogreškom (isto je ponovio i Perdija), a gosti su svaki takav poklon znali dobro iskoristiti i u kratkom roku, zaključno s tricom Piškulića, ponovno pobjeći na visokih 12 poena razlike.

Iako razbijenog ritma, domaćin se tricom Perdije i kontrom u režiji braće Grašo ipak uspijeva vratiti u igru (58:63) dvije minute prije isteka treće četvrtine. A onda opet ista priča, duel Perdije i Juričića suci su vidjeli kao prekršaj domaćeg igrača, dovoljno da Puljani opet izgube živce. Umjesto da smiri situaciju, trener Milekić i sam je burno reagirao, protestirajući čak i ušao u teren...

U takvom se ozračju, sa šest poena prednosti za goste, zakoračilo u završnih deset minuta. Nakon 60 sekundi bez koševa, uzavrelom dvoranom prolomio se pljesak - Sijamhodžić je zabio uz prekršaj i realizacijom slobodnog bacanja doveo Pulu na svega tri poena zaostatka (63:66). Nada je, doduše, kratko trajala. Ovoga puta suci nisu dali svoj doprinos, ali je zato Komadina pogodio važnu tricu i tako iznova srezao krila domaćinima koji su u iduća dva napada ''zaspali'' pod obručem i omogućili gostima novo odvajanje.

Imali su Puljani dovoljno vremena da se ponovno pokušaju vratiti u utakmicu, no koliko god je bilo želje u njihovim, toliko je ostalo koncentracije u protivničkim redovima. Zasluženo ili ne, dva su boda otputovala preko Učke.

Utakmica 11. kola A-2 lige košarkaša - zapad. Pula 1981 - Crikvenica 83:89 (18:24, 21:26, 21:16, 23:23). SC Mirna. Gledatelja 100. Suci: Baki (Rijeka) i Pejović (Pula).

PULA 1981: Sijamhodžić 9, Perdija 13, P. Grašo 8, Mohorović, A. Grašo 12, Grgurev, Radunić, Krizman 13, Konjević 3, Rakić 25, Sablić.

CRIKVENICA: Juričić 3, Amančić 8, Piškulić 7, Mićanović 1, Mandžuka, Komadina 13, Šamanić 16, Matić 11, Troskot, Kozlevčar 11, Benić 19.

Tri poena: Pula 1981 7 (Perdija 4, P.Grašo 1, Krizman 1, Rakić 1), Crikvenica 8 (Amančić 2, Benić 2, Komadina 2 Piškulić 1, Šamanić 1). (D. RAMIĆ KOVAČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter