A-2 liga košarkaša: Ghia Staff – Otočac 71:64

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Utakmica 18. kola A-2 lige košarkaša – zapad: Ghia Staff – Otočac 71:64 (22:17, 11:17, 21:15, 17:15). Dvorana Pazinskog kolegija. Gledatelja 80. Suci Baki (Rijeka), Koraca (Poreč).

GHIA STAFF PAZIN: Đerman 11, A. Ćus 9, Radolović, Hek 8, Fonović 7, J. Ćus 6, Daus 9, Jakus, Opašić 12, Perić 2, Brajković, Jurić 7.

OTOČAC: Pervan 15, Sušić 4, Horvat, Prša, Starčević 19, Sekula, Pivač, Bijelić 13, Vrzić 6, Delić 7.

Ostvarili su košarkaši pazinskog Ghia Staffa na oproštaju od sezone protiv Otočca planiranu pobjedu i tako došli do određene doze zadovoljstva nakon niza propuštenih prilika koje su im se nudile kroz razne susretE, a zadovoljstvo je veće i time što je pobjedom fenjer drugoligaškog zapada predan Rovinježima.

Pobjeda je bila planirana, ali je provođenje plana u djelo malo štekalo. Krenulo se obostrano usporeno što je više odgovaralo gostima koji su manje griješili i polako stvarali prednost koja je u šestoj minuti iznosila pet koševa (13:7). Stvari su krenule nabolje nakon domaćeg "time outa". Išlo se brže, bolje i agresivnije što je  donijelo izjednačenje (13:13) kojega su tricama režirali Anete i Jerko Ćus. Potom je nastavljeno u istom ritmu kojeg je predvodio raspoloženi Đerman te je razbijena protivnička igra i dobivena prva dionica (22:17).

Početkom druge četvrtine Pazinjani su dosta naivno dozvolili šest gostujućih koševa te je rezultat nakon tri minute ponovno vraćen u "egal" (26:26). Do velikog odmora imao je domaćin više prometa, ali je utržak bio za koš manji od protivnika (34:33).

Novo buđenje pazinskih košarkaša uslijedilo je nakon nekoliko minuta trećeg perioda igre. Najprije je Fonović poravnao na 41:41, a onda je na scenu stupio Hek i donio vodstvo, a kasnijom zapaženom rolom u dobroj mjeri usmjerio tijek susreta.

Pitanje pobjednika riješeno je odmah na početku zadnje četvrtine koju je otvorio Daus tricom za 57:49 i unio dodatnu pomutnju u redove Ličana. Nakon samo tri minute igre, pored grogiranih gostiju, dostignuta je i dvocifrena prednost (66:49).

"Post" gostiju potrajao je više od šest minuta zadnje dionice, pa praktički nije niti bilo odgovora na pazinski bijeg u pobjedu. (M. PILAT)


Podijeli: Facebook Twiter