A-1 liga: Tea Buzov pojačala Rockwool Pulu

Košarkašice Rockwool Pule sezonu nastavljaju već 12. siječnja (Sninio Manuel ANGELINI)
Košarkašice Rockwool Pule sezonu nastavljaju već 12. siječnja (Sninio Manuel ANGELINI)

Kratka je pauza između prvog i drugog dijela sezone u A-1 ligi košarkašica. Posljednje kolo jesenskog dijela odigrano je 22. prosinca, nastavak slijedi već 12. siječnja. Shodno s takvim zgusnutim rasporedom, košarkašice Rockwool Pule imale su prije današnjeg okupljanja, prvog u 2013. godini, čak devet slobodnih dana da napune baterije za ono što im slijedi.

Na prvom treningu okupile su se sve igračice koje su odradile prvi dio sezone, bila je tu i Amerikanka Chelsea Pickering koja je zbog privatnih obaveza propustila dva posljednje kola, da bi se posljednjeg dana prošle godine vratila u Hrvatsku. S druge strane, Tanja Ličina je prema očekivanjima napustila redove "rockwoolica", a igrački kadar koji je njenim odlaskom poprilično stanjen ojačan je dovođenjem Tee Buzov.

Riječ je o 22-godišnjoj Splićanki visokoj 1,76 metara koja može igrati na poziciji 1, 2 i 3. Košarkašica je to koja je prošla sve mlađe dobne selekcije hrvatske reprezentacije, nastupala za Split, Studenac iz Omiša i Novi Zagreb, odakle se ponovno vratila u matični klub. U redovima Splita odigrala je posljednja četiri kola prvog dijela sezone. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter