A 1 liga košarkašica: Šesti poraz Puljanki

Na nivou bile tek Zubak i Đukić (D. ŠTIFANIĆ/Arhiva)
Na nivou bile tek Zubak i Đukić (D. ŠTIFANIĆ/Arhiva)

Susret 8. kola: Split - Rockwool Pula 87:55 (20:12, 16:16, 19:7, 32:20). Dvorana SC Gripe. Gledatelja: 70. Suci: Roglić (Split), Bralić (Šibenik), Mirčeta (Šibenik).

SPLIT: Meštrović 3, Goleš, Puljić 8, Buzov 19, Laura 14, Lučin, Parunov 12, Modrić 8, Roje 19, Leskur, Šakić, Zovko 4.

R. PULA: Đukić 11, Butković, Ličina 6, Mišić, Pickering 9, Zubak 18, Đikić 5, Percan, Ramljak 6, Jakelić.

U ogledu dviju ekipa koje su nakon osam kola A-1 lige košarkašica upisale po dvije pobjede, Splita i Rockwool Pule, neizvjesnost je potrajala samo do poluvremena. Preciznije do 18. minute kad je na semaforu svijetlilo 28:28. Nakon toga su domaće igračice napravile seriju 8:0 do odlaska na odmor, a u istom su ritmu nastavile i u trećoj dionici, iskoristivši seriju pogrešaka i promašenih šutova pulskih igračica, pa je pobjednik bio poznat već na ulasku u posljednju četvrtinu.

Puljanke su do šestog poraza stigle prvenstveno lošom igrom u obrani, ali i napadačkom igrom u kojoj su na nivou bile tek Zubak pod košem i Đukić koja je pogađala izvana. Nažalost, Ramljak je brzo zaradila tri osobne pogreške zbog čega je vrlo malo participirala u igri, pa su pulske ambicije potrajale onoliko koliko su u obrani držale ritam domaćih košarkašica.

Pokušaj da se pri kraju presingom pokuša spasiti susret nije urodio plodom, jer su Splićanke lakoćom probijale sve pulske zamke. (R. C.)


Podijeli: Facebook Twiter