A-1 liga košarkašica: Rockwool Pula – Pleter 59:61

Dragana Kekezović (M. ANGELINI)
Dragana Kekezović (M. ANGELINI)

Utakmica 2. kola A-1 lige košarkašica: Rockwool Pula – Pleter 59:61 (16:21, 18:19, 12:9, 13:12) Dvorana SC Mirna. Gledatelja: 60. Suci: Sušanj, Oklobdžija, Milin (svi Rijeka).

ROCKWOOL PULA: Đukić 3, Pačkovski 8 (0-1), Bedalov 18 (2-6), Čičić 9, Đikić 9, Kekezović 6 (1-1), Zubak 2 (2-2), Blažević 4 (2-4), Ramljak, Jakelić.

PLETER: Blažević, Marošević, Božić 6 (1-2), Prgomet 3 (1-2), Mršić 2 (2-2), Kovačević 19 (3-5), Hajdin, Miličević, Toone 15 (3-6), Tomić 16 (2-2), Milković, Marošević.

Tri poena: Rockwool Pula 8/19 (Đikić 3, Pačkovski 2, Čičić 1, Kekezović 1, Đukić 1), Pleter 3/9 (Tomić 2, Božić 1).

Nakon odigrana dva kola u novoj sezoni A-1 lige košarkašica, u rubrici pobjede kod Rockwool Pule još uvijek stoji nula. Nakon uvodnog gostujućeg poraza u Omišu, "rockwoolice" su poražene i u Pattinaggiu od riječkog Pletera koji je slavio rezultatom 59:61.

Premda su na kraju bodovi mogli ostati i u Puli, pobjeda Riječanki je zaslužena ako ni zbog čega drugoga, onda zbog činjenice da su većim dijelom susreta izgledale kao ekipa koja ima glavu i rep te koja zna po što je došla i kako to izboriti. Nasuprot njih, stajale su domaće igračice koje nisu znale iskoristiti svoje prednosti, igrale su sporo s loptom koja je kružila oko gostujuće zone do iznemoglosti, a onda bi obično završila u krivim rukama.

Premda je u Pulu doveo 12 igračica, šest su bile tu samo da dodaju šugamane tijekom minute odmora, a od preostalih šest opasnost je prijetila samo od Kovačević, Tomić i Toone. Prava ekipa bi svoju veću rotaciju znala iskoristiti da brzim protokom lopte izmori protivnice na kojima su u nastavku vidjelo da "dišu na škrge", kao i da naplati popriličnu razliku u visini, "rockwoolice" to nisu uspjele i stigao je poraz.

Nakon početnih 0:4 domaće su košarkašice zabile osam koševa u nizu i – stale. Prva četvrtina završena je s 16:21, s tim da su u njenoj samoj završnici gošće promašile dva polaganja. Domaća igra bez igre nastavila se i u drugoj dionici te se na odmor otišlo pri rezultatu 34:40.

Početkom treće četvrtine gošće su u dva navrata imale plus deset (34:44 i 38:48), da bi onda uslijedilo pet minuta igre bez ijednog koša. Puljanke su u tim trenucima igrale nešto bolje u obrani, no zato je na drugoj strani Bedalov promašivala slobodna bacanja, Zubak zicere, a Đukić trice.

"Sušu" je prekinula Čičić koja je spojila tricu i dvicu, Đukić je pridodala tricu i u posljednjih dese minuta "rockwoolice" su ušle samo s tri koša zaostatka (46:49.

Napadačka bezidejnost na obje strane nastavila se u posljednjoj dionici te su gošće u četiri minute zabile dva, a domaće košarkašice niti jedna koš. Tad se ukazala Đikić koja je spojila dva ubačaja iza linije 6,75 metara za vodstvo "rockwoolica" (54:53 – 36'), no umjesto da im to bude podstrijek da napokon zaigraju kako znaju i umiju, uslijedilo je par lopti bačenih u bunar i prednost je opet otišla na gostujuću stranu.

Nadu je vratila Bedalov koja je 40 sekundi prije kraja zabila dvicu i dodatno slobodno bacanje za 59:60, da bi nakon promašaja Riječanki loptu odluke u svoje ruke uzela Đukić i promašila tricu, te je nakon brzog prekršaja Kovačević stigla ubaciti još jedno slobodno bacanje za konačnih 59:61. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter