A-1 liga košarkašica: Rockwool Pula - Agram 83:64

Razigrana i raspucana - Chelsea Pickering, Rockwool Pula (M. ANGELINI)
Razigrana i raspucana - Chelsea Pickering, Rockwool Pula (M. ANGELINI)

Dvorana SC-a Mirna. Gledatelja: 60. Suci: Lenac (Rijeka), Koraca (Poreč), Melon (Novigrad).

ROCKWOOL PULA: Đukić 20 (3-3), Tukić 2, Šturbej, Ličina 18 (0-4), Đikić 7, Percan, Zubak 4 (2-4), Pickering 18 (2-4), Mišić, Ramljak 4, Jakelić 10.

AGRAM: Meznarić 29 (1-2), Vujić 6 (0-2), Varivoda, Vukičević 3 (3-4), Bilić, Belošević (0-2), Šarić 6, Meštrović 4, Mlinar 13 (5-6), Šarčević 3.

Tri poena: Rockwool Pula 12/28 (Pickering 4, Đukić 3, Ličina 2, Jakelić 2, Đikić 1), Agram 7/22 (Meznarić 4, Vujić 2, Šarčević 1).

Košarkašice Rockwool Pule uvjerljivo su svladale Agram u šestom kolu A-1 lige. Do druge pobjede u sezoni, prve na domaćem parketu, Puljanke su stigle prvenstveno dobrom obranom kojom su zaustavile "agramerke", ali to su kapitalizirale tek kad su u drugoj četvrtini odustale od "run and gun" igre i počele strpljivo kružiti loptom oko protivničke zone do trenutka kad bi ona došla u ruke igračici koja je bila u najboljoj poziciji, a ona bi je potom ubacila u koš gošći.

Početak susreta nije dao nagovijestiti ovakav rasplet, štoviše, s dva laka polaganja Meštrović te potom dvije trice Meznarić gošće su nakon dvije i pol minute vodile 10:2. Odgovorile su tricama Pickering i Ličina, Đukić je položila iz kontre i realizirala dodatno slobodno bacanje te su u petoj minuti "rockwoolice" prvi put povele (13:12).

Uslijedila je poprilična bezidejnost u igri obje ekipe te više od četiri minute nije postignut niti jedan koš, da bi se u završnici prve četvrtine opet ukazale Ličina i Pickering, koje su po jednom pogodile iza linije 6,75 metara za 21:16, rezultat kojim je okončana ova dionica.

Druga četvrtina razriješila je dilemu o pobjednicama, ako je ona uopće i postojala. Odlična domaća obrana limitirala je "agramerke" na samo tri koša u deset minuta, dok su na drugoj strani Puljanke punile protivnički koš iz svih pozicija i na "veliki odmor" otišle pri rezultatu 48:19.

S "plus 29" za domaće košarkašice ušle su i u posljednjih deset minuta (68:39), da bi onda malo zbog opuštanja, a malo zbog želje trenera Ivana Đukića da pruži priliku mladim snagama gošće do kraja uspjele smanjiti na 83:64, što je po prikazanom na parketu i očiglednu razliku u igračkoj kvaliteti za njih više nego pristojan poraz. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter