A-1 liga košarkašica: Rockwoll Pula - Šibenik 71:69

Povukla kad je trebalo, Lana Pačkovski (D. MEMEDOVIĆ)
Povukla kad je trebalo, Lana Pačkovski (D. MEMEDOVIĆ)

Utakmica 7. kola A-1 lige košarkašica. Dvorana SC Mirna. Gledatelja: 50. Suci: Terlević, Lenac, Lazarević (svi Rijeka).

ROCKWOOL PULA: Đukić, Pačkovski 14 (2-3), Bedalov 12 (2-3), Čičić, Đikić 7 (2-2), Kekezović 3 (1-2), Zubak 10, Blažević 13 (3-4), Butković, Ramljak 12.

ŠIBENIK: Petković, Mašić 7 (1-2), Dujić 4, Šolić, Gambiraža 12 (5-6), Mišura, Periša 6 (4-5), Semren 15, Di Maulo, Vrsaljko 20 (2-3), Križanac, Bačić 5 (2-4).

Tri poena: Rockwool Pula 1/9 (Đikić), Šibenik 3/11 (Gambiraža, Semren, Bačić).

U uzbudljivoj završnici košarkašice Rockwool Pule svladale su jučer Šibenik i ostvarile treću uzastopnu pobjedu. Nakon Splita i Zadra, kapitulaciju je morao potpisati i treći dalmatinski klub.

Ujedno, ovo je pulskim košarkašicama prva službena pobjeda nad Šibenčankama otkad su postale članicama najjačeg razreda hrvatske ženske košarke

Odlično su "rockwoolice" otvorile susret, čvrstom obranom svoje protivnice četiri minute ostavile bez ubačaja iz igre i odlijepile se na 9:3. Dvije minute kasnije rezultat je već bio 13:5, a osam domaćih koševa nosilo je potpis Lane Pačkovski.

Sjajno je domaća organizatorica igre probijala prvu obrambenu gostujuću liniju, zabijala se pod koš i poentirala, no istovremeno je i "uspavala" svoje suigračice koje kao da su čekale da ona sama svlada Šibenčanke.

Takvo razmišljanje brzo se Puljankama obilo o glavu, jer su se gošće počele odljepljivati. U 17. minuti već su imale "plus 14" (25:39), da bi do "velikog odmora" domaće uzvratile serijom 6:0 i u svlačionicu otišle s koliko-toliko pristojnim zaostatkom (31:39).

Treću četvrtinu opet su bolje otvorile gošće i nakon samo tri minute stigle do "plus 15", najveće prednosti na susretu (35:50). U samo 75 sekundi uspjele su im potom "rockwoolice" uzvratiti serijom 8:0 i primaknuti se na osam koševa zaostatka, razliku s kojom se ušlo u posljednjih deset minuta (54:62).

Kao da su se čuvale za tu zadnju dionicu, zaigrale su tad domaće igračice obranu poput one na otvaranju, dok su u napadu s po četiri poena Ramljak i Blažević stigle do poravnanja (62:62 - 33'). A onda su krenula uzbuđenja. Minutu prije kraja gošće su imale dva koša prednosti, Blažević je pogodila jedno slobodno bacanje, istom mjerom uzvratila je Bačić, a onda je Tea Đikić 30 sekundi prije kraja pogodila tricu, prvu i jedinu pulsku na susretu iz devet pokušaja.

Odigrala je potom Pačkovski odličnu obranu na Gambiraži, "iščeprkala" loptu koja je došla do Kekezović koja je, nakon prekršaja, tri sekunde prije kraja zabila prvo i promašila drugo slobodno bacanje za konačnih 71:69. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter