A-1 liga košarkašica: Povratak rockwoolica pobjedama

Gordana Bedalov pokušava poentirati pokraj Ane Marije Begić (D. MEMEDOVIĆ)
Gordana Bedalov pokušava poentirati pokraj Ane Marije Begić (D. MEMEDOVIĆ)

Pulske košarkašice na najbolji su način zaključile 2013. godinu. Još jedna uzbudljiva završnica u Pattinaggiu okončana je novom, šestom ovosezonskom pobjedom izabranica Ivana Đukića. Nakon što su u prošlom kolu u Dubrovniku prekinule trijumfalni niz, danas su na svom parketu sasvim zasluženo nadjačale Medveščak, drugoplasiranu momčad prvenstva, jednu od rijetkih koja se uopće može usporediti s neprikosnovenim Novim Zagrebom.

Potvrda je to kvalitete pulske momčadi, kao i sjajan blagdanski poklon njihovim navijačima. Pogođen odlaskom Kekezović i ozljedom Blažević, domaći trener morao se u ovom susretu nositi s nešto tanjom klupom. Pačkoski je tako odradila gotovo maksimalnu minutažu, dok su se Čičić, Đukić i Bedalov na krilnim pozicijama izmjenjivale dovoljno često da nadoknade izostanak Ivane Blažević.

Bitnu je rolu u tom trojcu odigrala Gordana Bedalov, pogađajući iz svih pozicija unutar linije 6,75 metara. Sve ono izvan te linije odradila je Đukić, a od četiri njene trice posebno je bitna bila ona na startu posljednje četvrtine, koja je praktički pokrenula završni pjev rockwoolica i učinila ga pobjedničkim.

Sve do tog trenutka gošće iz Zagreba nisu gubile korak, ponajviše zahvaljujući nešto slabijoj predstavi domaće momčadi u obrani. U tom su segmentu igre Puljanke izgubile puno više nego u izostanku realizacije pod košem, ali isto tako puno manje nego što bi se to uistinu odrazilo na rezultat da su gošće, s posebnim naglaskom na bivšu rockwoolicu Ninu Premasunac, znale iskoristiti sve ono što im se u napadu pružalo. Ovako su svojom nepreciznošću ostavile domaćim igračicama dovoljno vremena i prostora da se konsolidiraju i u obrambenim zadacima te odrade perfektnu završnicu, zaključenu s uvjerljivih osam poena prednosti.

Već su na samom početku susreta domaće igračice učinile korak više od gostujućih, zgrabivši prednost od pet poena koju su čuvale kroz cijelu prvu četvrtinu. Početkom druge Zubak je tu razliku podigla i na ''plus 7'', ali onda je uslijedio višeminutni post, što gošće koriste tek da se primaknu na koš zaostatka. Tada je, međutim, uslijedio novi uzlet rockwoolica - prvo povratak na "standardnih" pet poena prednosti, a onda pred sam odlazak na "veliki odmor" i poduplavanje tog vodstva; trica Đukić, oteta lopta i koš Pačkovski za visokih ''plus 10'' na poluvremenu.

Desetominutni predah gostujući je trener očito dobro iskoristio, jer povratkom na parket njegove igračice u potpunosti preuzimaju kontrolu. U svega 4 minute visoka prednost domaće momčadi u potpunosti se istopila; serija 1:11 i poravnanje na 39:39. Trener Đukić reagirao je minutom odmora, njegove igračice konačno su se probudile, no dvije minute prije isteka treće četvrtine Zagrepčanke su ipak dohvatile svoje prvo vodstvo na utakmici (44:45), a potom ga i povećale na 46:48.

Rezultat je to kojim se ušlo u posljednjih 10 minuta. A onda je uslijedila već spomenuta trica Đukić pa dva pogotka raspoložene Bedalov, zaključno s kontrom Pačkoski za povratak domaćeg vodstva od pet poena. Jedino što je dotad falilo bio je pogodak Tee Đikić, a kad je 5 i pol minuta prije kraja i ona konačno ''ubola'' tricu, bilo je jasno u kojem će se smjeru susret do kraja odvijati.

Gošće su se tek nakratko vratile na tri poena zaostatka (64:61), ali onda Đikić zabija oba bacanja, a Đukić pridodaje još jedno za ''plus 6'' uoči završnih 60 sekundi. Dovoljno za slavlje.

Utakmica 11. kola A-1 lige košarkašica: Rockwool Pula - Medveščak 72:64 (21:16, 17:12, 8:20, 18:16). Dvorana Pattinaggio. Gledatelja: 100. Suci: Terlević (Rijeka), Hadžić (Pula), Koraca (Poreč).

ROCKWOOL: Đukić 15, Pačkovski 10 (4-6), Bedalov 24 (4-6), Čičić 6, Đikić 5, Zubak 7 (3-4), Ramljak 5 (3-3), Butković, Percan, Tešić.

MEDVEŠČAK: Begić 6, Perić 3, Džankić 5 (2-6), Tikvić 19 (1-7), Borović 11 (5-6), Šeda 4 (1-2), Todorić 4, Tićac, Majstorović, Šegota, Premasunac 12 (4-5), Livajušić.

Trice: Rockwool 5 (Đukić 4, Bedalov 3), Medveščak 3 (Perić, Džankić, Šeda). (D. RAMIĆ KOVAČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter