A-1 liga košarkašica: Novi bodovi za Rockwool Pulu

Ivana Blažević prolazi Emanuelu Salopek (M. ANGELINI)
Ivana Blažević prolazi Emanuelu Salopek (M. ANGELINI)

Košarkašice Rockwool Pule svladale su danas u Pattinaggiu Trešnjevku rezultatom 51:43 i tako stigle do pete uzastopne pobjede u A-1 ligi. Dva nova boda su na pulskom kontu - to je najvažnije u cijeloj ovoj priči, to se piše, premda umjetnički dojam koji su ostavile "rockwoolice" na putu do pobjede teško da je mogao zadovoljiti onu grupicu zaljubljenika u košarku koja se okupila na tribinama.

Previše je bilo grešaka u igri domaćih košarkašica, nepovezanosti u redovima, promašenih zicera, ali srećom da je na drugoj strani terena stajala ekipa koja je nišanske sprave ostavila negdje u svlačionici i stoga nije uspjela kazniti lošije izdanje "rockwoolica".

One zrelije, da ne kažemo starije košarkaške poklonike, igra Trešnjevke podsjetila je na davna izdanja sarajevske Bosne kad su Radulović i Mitrović ispaljivali salve dalekometnih projektila od kojih bi samo rijetki pogodio cilj.

Upravo su tako danas igrale Salopek i Pljavljanin, koje su zajedničkim snagama uputile 14 pokušaja iza linije 6,75 metara i pogodile – nijedan. Da su samo jedna ili dvije lopte zalutale u domaći koš možda bi epilog bio drugačiji, no ovako su u susretu u kojem je postignuto "mršavih" 94 koševa bodovi pripali domaćima.

Susret je obilježila igra na refule. Nakon četiri minute rezultat je bio 4:0, dvije minute kasnije 4:8, da bi na ulasku u zadnju minutu prve četvrtine na semaforu svijetlilo 16:8. Početkom druge dionice "rockwoolice" su se odlijepile na "plus deset" (22:12) i tada – stale.

Uslijedila je totalna bezidejnost u domaćim redovima, soliranje u napadu, što su gošće iskoristile da do "velikog odmora" uhvate priključak (31:30). Treća četvrtina donijela je negledljivu predstavu. U prvih pet minuta postignuta su samo dva koša, da bi se u posljednju dionicu ušlo s minimalnim gostujućim vodstvom (36:37).

Vidjevši da je vrag odnio šalu, "rockwoolice" su se uozbiljile, napokon počele koristiti svoju prednost u visini i serijom 7:0 brzo se odlijepile (43:37 – 33'), da bi potom stečenu prednost mirno održale do kraja susreta.

Utakmica 9. kola A-1 lige košarkašica: Rockwool Pula – Trešnjevka 51:43 (20:12, 11:18, 5:7, 15:6). Dvorana SC Mirna. Gledatelja: 50. Suci: Sušanj, Milin, Lazarević (svi Rijeka).

ROCKWOOL PULA: Đukić 3, Pačkovski 10 (3-4), Bedalov 11 (3-7), Čičić, Đikić 6, Kekezović, Zubak, Blažević 8 (0-2), Tešić, Tukić, Ramljak 13 (5-7).

TREŠNJEVKA: Butina 2 (0-2), Pljavljanin 6, Jordanić, Belošević 2, Kelava 15, Salopek 9 (1-2), Rački, Mamić, Dobroslavić 3, Bura 6 (2-2).

Tri poena: Rockwool Pula 4/11 (Đikić 2, Pačkovski, Đukić), Trešnjevka 2/23 (Kelava, Dobroslavić). (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter