90.000 kuna za one koji nemaju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prodajom ulaznica na predbožicnom humanitarnom koncertu Volim Istru u Porecu prikupljeno je 90 tisuca kuna koje ce biti proslijedene potrebitim obiteljima iz cijele Istre, objavili su na konferenciji za novinare biskup porecki i pulski mons. Ivan Milovan, ravnatelj Caritasa Željko Zec, clanovi upravnog vijeca ove ustanove Marijo Žmak i Milan Milovan i tajnica Marica Milotic.

Koncert je održan u prosincu u poreckoj dvorani Žatika u organizaciji Caritasa porecke i pulske biskupije i pulske udruge Hitan slucaj.

Objava rezultata posljednja je u nizu etapa humanitarnog koncerta koji je krajem prošle godine dupkom ispunio porecku dvoranu i na pozornicu doveo dvjestotinjak izvodaca - pjevaca, pjesnika, klapa, zborova i folklornih društva iz Istre i Hrvatske. Za koncert je prodano oko 3 i pol tisuce ulaznica po cijeni od 30 kuna, a nakon podmirenja troškova, ostatak od 90 tisuca kuna podijelit ce se u humanitarne svrhe.



- Nakon što su se sumirali svi rezultati, opca konstatacija je veliko zadovoljstvo što se ovaj koncert dogodio, kao i zadovoljstvo saznanjem da u ljudima uvijek ima energije i dobrote i da ih možemo probuditi, rekao je biskup porecki i pulski mons. Ivan Milovan.

- Po devet tisuca kuna podijelit cemo za deset potrebitih obitelji iz Istre, po jednoj u svakom dekanatu, te dvjema obiteljima u pulskom, kao najvecem dekanatu, rekao je Zec.

- Pouceni ovim iskustvom smatramo da takav rad na opcem dobru Crkvi otvara jednu novu mogucnost pastoralnog rada. Nadamo se i ubuduce koristiti dobru volju i spremnost ljudi i ukljucivati se u ovakve i slicne javne nastupe, zakljucio je Zec.


Podijeli: Facebook Twiter