9. Parkfest: Dvodnevni koncertni maraton

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Deveto izdanje festivala Parkfest u Novigradu predstavilo je u Parku novigradske biskupije pravi dvodnevni koncertni maraton. Prvog dana, u petak, nastupili su labinski hiphoperi We Stand United te splitski TBF i Zinedine Zidane.

I dok su prvog dana na repertoaru mahom bili hip-hop/pop sastavi, drugi dan Parkfesta predstavio je četiri sastava koji svoj izričaj baziraju na rocku i bluesu. Najavljeni Viribus Unitis iz Bjelovara bili su spriječeni da dođu, stoga su koncertnu večer otvorili pulski blueseri Delta Blues Gang, koji su na novigradskom Parkfestu nastupili u sklopu svoje "American Mile" turneje. Oni su predstavili svoj autorski materijal kao i prepoznatljivi temperamentni blues kojim dominira slide gitara, sjajan vokal pjevačice Elizabete Petric te čvrsta ritam sekcija.

Zvijezde večeri su bili Pips, Chips & Videoclips, sastav koji dugo nije svirao u Istri, no brojna novigradska publika koja je pjevala s njima u glas brojne hitove očito je itekako upoznata s njihovim opusom - tako su Pips, Chips & Videoclips izveli, između ostalog, "Supermamu", "Sex u školi" i druge, a publika ih je dva puta dozvala na bis, te su oni svoj nastup u Novigradu završili pjesmom dobro poznatom u navijačko-nogometnom miljeu - "Nogomet".

Odlični talijanski Elbow Strike donijeli su na pozornicu Parkfesta intrigantan žešći zvuk baziran na rocku i metalu s primjesama stoner rocka u autorskim skladbama s njihova prvijenca "Planning Great Adventures", a koncertnu večer zatvorio je porečki cover band Catrocks sa zahtjevnim repertoarom Led Zeppelina, gdje je posebno zanimljiva bila izvedba klasika "Dazed and Confused" u kojoj je gitarist Vili Valenta (kojeg često nazivaju i Jimi Hendrix zbog izrazite fizičke sličnosti) svirao gitaru gudalom u najboljoj maniri Jimmyja Pagea.

Park novigradske biskupije uz samo more još se jednom pokazao kao odlična lokacija za koncertna zbivanja, a poseban šarm cijeloj manifestaciji dala je dizajnerska intervencija umjetnice Dragane Sapanjoš, koja je osmislila izgled pozornice i parka, pa su se tako u parku mogle vidjeti diskokugle koje su visjele sa stabala.

Organizator festivala je Udruga za stare i mlade Novigrad u suradnji s Gradom Novigradom, TZ-om Novigrada, Lagunom Novigrad i Istarskom županijom. (Napisala i snimila T. TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter