9 bendova na Montraker live festivalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Konferencijom za novinare u Casanova beach baru na poluotoku Montraker najavljen je ovogodišnji Montraker live festival. Od sljedeceg utorka, 20. srpnja, do petka 23. srpnja lokalna TZ i Opcina uz sponzorstvo Maistre, a pod dirigentskom palicom Svetozara Rackova spremaju drugo izdanje lani uspješno lansirane muzicke bombonjere.

"U programu ove godine imamo 9 bendova, od kojih su tri u pretprogramu i after party programima, tri akusticna jazz sastava nastupaju kao prvi izvodaci svaku vecer, a iza njih nakon kratke pauze elektricni blues bandovi.

Na Belvederu ce u utorak 20. srpnja nastupiti Blues Family, vjerojatno najcuveniji srpski blues band, koji ce svirati i u beach klubu Casanova nakon prve veceri programa na glavnoj pozornici. Tu prvu vecer nastupa Gianni Cazzola Sextet iz Italije s posebnim gostima s Kube i iz Perua.

Nakon njih dolazi band kanadskog gitariste johna Campbelljohna, bluzera kojega odlikuje cvrsti rokerski zvuk. Nastojat cemo da jedan od bandova s glavne pozornice svake veceri zasvira i u after partyju", najavljuje Rackov.



Druge veceri nastupa najprije medunarodni Barend Middelhoff Organ Quartet, a potom Buddy Whittington, americki gitarist koji je deset godina svirao s Johnom Mayalom. On ce s bandom na pozornicu Montrakera donijeti teksašku inacicu bluesa. Za afterparty stiže talijanski S.I.P. s dva pjevaca i brass sekcijom - ukupno devet muzicara koji ce druge veceri nastupiti u baru Dionys.

Hrvatsko-ceški jazz trio kojega predvodi gitarist posebna stila Darko Jurkovic Charlie otvorit ce posljednju, trecu vecer. Nakon njih na 220 ce se prikljuciti Watermallon Slim & Workers koji bi mogli biti posebno iznenadenje publici, buduci da je rijec o iskusnim americkim muzicarima koji pokušavaju spojiti country i blues. Kome ni to ne bude dosta, u Orlandin baru nastupa Damir Kukuruzovic Gipsy Jazz Quartet". Organizatori najavljuju širi session za kraj.

Marin Grgeta rekao je novinarima da su Opcina i TZ zadovoljne uspjehom, atmosferom, posjetom i povratnim informacijama nakon prve godine Montraker live festivala na koji je ulaz besplatan.

"Manifestacija je otvorena svima zainteresiranima za ove dvije vrste muzike, a posebno nam je drago da su je prihvatili i Vrsarani. Ove godine smo, zbog dužine programa i after partyja pocetak koncerata odredili pola sata ranije, dakle u 21.30 sati. I ove nam je godine glavni pokrovitelj Maistra, koji o svom trošku nudi smještaj i hranu glazbenicima, a odlicno suradujemo i s vlasnicima beach klubova na Montrakeru".

Novinare je zanimalo koliko Montraker live košta, s obzirom na slobodan ulaz, a Grgeta je rekao da je od samog pocetka dogovaranja manifestacije postavljeno pravilo da postoji budžet koji se ne probija. Približno po stotinjak tisuca kuna odvaja se iz opcinskog proracuna i s racuna lokalne TZ, s tim da dio posla odradi komunalno poduzece.

Dakle, s otprilike tristotinjak tisuca kuna Vrsar ima izvrstan glazbeni spektakl koji dodaje vrijednost lokalnom turistickom proizvodu i govori u prilog dolicnom izboru Rackova kao organizatora programa. Njegova poznanstva s jazz muzicarima i agencijama koje organiziraju europske turneje bluzerima, sigurno otvaraju vrata povoljnim aranžmanima. Relativno skroman budžet za odlican program.


Podijeli: Facebook Twiter