7. RMF: Predstavljaju se mladi i neafirmirani bendovi

Zgrabljić, Franković, Sošić-Blažević i Budicin (N. O. R.)
Zgrabljić, Franković, Sošić-Blažević i Budicin (N. O. R.)

Sedmu godinu zaredom Rovinj je domaćin za sada jedinog festivala u zemlji koji .uz atraktivan i bogat revijalni program, mladim i neafirmiranim bendovima nudi mogućnost predstavljanja publici, a u natjecateljskom dijelu novčanu nagradu od pet tisuća kuna.

- Brojni neafirmirani bendovi iskoristili su priliku i prijavili se na Rovinj mucis festival. U konkurenciji četrdesetak prijavljenih iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije i, dakako, Hrvatske, članovi Organizacijskog odbora u sastavu Zoran Božić, Leo Modrić, Darko Zgrabljić, Denis Budim i Igor Franković, imali su zadatak odrediti četiri finalista. Zbog jake konkurencije, izjednačenih ocjena, ali i kvalitete bendova ove je godine odlučeno da će nastupiti pet, umjesto planirana četiri sastava. To su Lemon 3, mladi punk-rock bend iz Zagreba, Silycons, riječki alt rock band, Wind Stain iz Čakovca, Nezakcij iz Pule te bend iz Mostara Jester's play. Uz njih, nastupit će i prošlogodišnji pobjednici RMF-a, grupa Genova iz Čakovca, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Darko Zgrabljić. Trodnevni RMF trajat će od 26. do 28. prosinca, a   odvijat će se na dvije lokacije - u šatoru i na parkiralištu Valdibora te kino-kazalištu "Antonio Gandusio".

O revijalnom dijelu programa koji svake godine uključuje i nastupe etabliranih bendova i zvijezda govorio je Igor Franković najavivši koncerte Vatre i Opće opasnosti (26. prosinca) te, večer kasnije, Radio Aktiva i grupe S.A.R.S.

- Posljednje večeri RMF-a dio programa seli u kazalište "Antonio Gandusio" koje će ugostiti vječnog romantika Tedija Spalata i njegov bend, a koji će vjerujemo svojim baladama pružiti nezaboravni koncert. Iste večeri u 21 sat u šatoru se nastavlja program kada će nastupiti polaznici završnog koncerta Škole glazbe Rovinj i glazbenici RMF benda, pojasnio je Franković, ističući da svi koncerti - natjecateljski i revijalni, započinju u 20.30 sati, osim koncerta Tedija Spalata, koji započinje u 19 sati. 

Organizacija trodnevnog festivala, koji već sedmu godinu zaredom posljednjih večeri prosinca Rovinj budi iz zimskog sna i na čas pretvara u urbani centar, "teška" je 250 tisuća kuna, od kojih najveći dio, 175 tisuća, pokriva Grad Rovinj i njegova turistička zajednica, dok prestali dio snosi puno manjih sponzora. Inače, ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji po cijeni od 60 kuna po večeri, odnosno za koncert Tedija Spalata valja izdvojiti sto kuna. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter