614 zahtjeva za 300 mjesta u vrticima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za upis u Predškolsku ustanovu Djecji vrtici Pula s tri organizacijske jedinice (Monte Zaro, Veruda i Centar), potom Rin Tin Tin te privatni Djecji vrtic Cvrcak pristiglo je 614 zahtjeva, a slobodnih je mjesta oko 300, što se mahom odnosi na mališane koji ce vrtic zamijeniti školskim klupama.

Prvi su to podaci iz gradskog Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, sport i tehnicku kulturu, nakon provedenog upisnog roka od 22. svibnja do 12. lipnja. No, buduci da se nerijetko dogodi da pristignu prijave za djecu koja u rujnu nece navršiti godinu dana pa time i nemaju mogucnost upisa ove godine ili pak nemaju prebivalište na podrucju grada Pule, treba pricekati da peteroclano Povjerenstvo za provodenje upisa obavi posao da bi se vidjele stvarne potrebe za predstojecu pedagošku godinu. Prošlih je godina uglavnom nedostajalo mjesta u gradskim vrticima, što je posljedica vec kronicnog manjka objekata. Naime, nova mjesta, za 50-ak djece, trebala su biti osigurana i nadogradnjom Djecjeg vrtica Zvjezdice u Šijani, no s realizacijom toga objekta je zapelo.

Povjerenstvo ima 20 dana za provjeru pristigle dokumentacije i bodovanje, nakon cega ce na oglasnim plocama djecjih vrtica i službenim stranicama Grada biti objavljen prijedlog liste reda prvenstva upisa djece, a oni koji su nezadovoljni bodovanjem mogu podnijeti prigovor u roku od pet dana. Konacna lista prvenstva upisa bit ce objavljena nakon isteka žalbenog roka, a potom i lista upisa po skupinama. Prva na listi prednosti upisa su djeca roditelja žrtava i invalida Domovinskog rata, a nakon djece kojoj su oba roditelja zaposlena i one samohranih zaposlenih roditelja prednost imaju djeca ciji je jedan roditelj redoviti student ili specijalizant, a drugi je zaposlen, i ona ciji su roditelji redoviti studenti. Na listi prednosti su i djeca iz obitelji s troje i više djece, iz udomiteljskih obitelji, djeca u godini prije polaska u školu, s teškocama u razvoju, korisnika djecjeg doplatka i korisnika pomoci za uzdržavanje. Posljednja na listi su djeca iz obitelji koje žive u teškim socijalnim ili zdravstvenim uvjetima.


Podijeli: Facebook Twiter