''6x10za60'': Učenje može biti zabavno

Slavljenički nastup
Slavljenički nastup

Završnom produkcijom projekta ''6x10za60'' u umaškoj je kino dvorani Pučko otvoreno učilište "Ante Babić" proslavilo šezdeseti rođendan. Večer je bila u slavljeničkom ozračju, dok su uzbuđenje i velike emocije dijelili svi prisutni. Kako je Učilište obljetnicu odlučilo obilježiti na nesvakidašnji način, osmišljen je projekt  ''6x10za60'' u kojem je 60 građana Umaga i okolice sudjelovalo u 6 radionica sa po 10 polaznika.

Stvarali su uz mentore Damira Medvešeka, Andreu Gotovinu, Djordjiju Palić, Ninu Horvat, Kristinu Gavran i Borislava Božića, a sve to pod redateljskom palicom Aleksandara Švabića. Završna je produkcija ''Trenutak u vremenu'' objedinila sve radionice i to, slikarsko-scenografsku, radionicu suvremenog plesa, pjevanja, dramsku, foto, te radionicu kreativnog pisanja.

- Osjećaj pripadnosti svome gradu jedna je od osnovnih emocija koja je utkana u živote svih Umažana. Ovakve svečanosti čine nas ponosnima, produbljuju poštovanje prema onima koji su dali dio sebe zajednici i omogućuju da učvrstimo privrženost prema gradu u kojemu smo odrastali, u kojemu živimo i radimo. Djelatnici Pučkog otvorenog učilišta Umag su te vrijednosti uspjeli očuvati u vremenu, stoga svi oni zaslužuju naše poštovanje i iskrenu zahvalu, rekao je gradonačelnik Vili Bassanese.

Ovim je projektom Učilište htjelo ponuditi mogućnost sudjelovanja u radu s profesionalcima, dati im priliku da razviju svoje talente, tako da su u fokus stavljeni građani Umaga i okolice. 

- Projekt je nastao kao ideja, želja i cilj. Ideja je bila proslaviti 60. godišnjicu Učilišta na drugačiji način, bez dugih protokola i govorancija, želja je bila okupiti korisnike, talente i pripremiti zajedno s njima nešto novo, nešto drugačije. Cilj je bio otvoriti širom vrata Pučkog otvorenog učilišta i svima pokazati kako učenje može biti motivirajuće, nadahnjujuće i zabavno, istaknula je Ana Pelko, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta "Ante Babić". (Tea GRGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter