600 gitarista sviralo "Imagine" za ubijenu Indijku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svirajući zajedno "Imagine" Johna Lennona, 600 indijskih gitarista odalo je glazbom počast studentici koja je umrla od posljedica brutalnog grupnog silovanja i prebijanja u autobusu u New Delhiju.

Gitaristi su se okupili u četvrtak na glazbenom festivalu u gradu Darjeelingu, nepuna tri tjedna nakon teškog napada na 23-godišnju studenticu.

"Izabrali smo ovu pjesmu jer govori o nadi, miru i obećanjima", objasnio je Sonam Bhutia, jedan od organizatora festivala u Darjeelingu. "To je naša gesta kojom pokazujemo da smo na strani obitelji žrtve u trenutku neopisive tuge", kazao je on. 

Petorica muškaraca službeno su optužena u četvrtak za silovanje i ubojstvo indijske studentice u slučaju koji je razbjesnio Indiju zbog nesposobnosti vlade da spriječi nasilje nad ženama.

Napad na 23-godišnju studenticu i njezinog prijatelja izazvao je bijesne prosvjede u blizini sjedišta vlade u New Delhiju i nacionalnu debatu o seksualnim zločinima. U Indiji se prijavi silovanje u prosjeku svakih 20 minuta. 

Petorica muškaraca optužena su za napad na djevojku u autobusu u New Delhiju. Bila je brutalno pretučena i silovana sat vremena te izbačena iz autobusa u New Delhiju 16. prosinca. Nakon nekoliko operacija u New Delhiju 26. prosinca je prebačena na liječenje u Singapur, ali je nisu uspjeli spasiti. Bolnica je u subotu objavila da su djevojci otkazali organi zbog teških ozljeda tijela i mozga. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter