58. Pula pocela na Kaštelu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Projekcijom filma "Trofejna žena" Francoisa Ozona s Catherine Deneuve i Gerardom Depardieuom u glavnim ulogama  pocele su ovogodišnje projekcije filmova 58. festivala igranog filma u Puli na Kaštelu, u sklopu medunarodnog programa Europolis Meridijani. Sljedeci film na programu bio je južnokorejski erotski triler "Kucna pomocnica" Im Sang-ooa.

Brojna publika na Kaštelu mogla je isprobati i nove stolice crne boje, koji nece služiti samo za potrebe 58. Pule, vec i za sva ostala dogadanja na toj lokaciji.

Ovogodišnji festivalski program najbogatiji je od osamostaljenja Hrvatske i to u svim programskim jedinicama. Festivalska publika ove ce godine moci pogledati cak 176 (kratkometražnih i dugometražnih) filmova u samo 15 dana - od 9. do 23. srpnja. Zato i drugi moto festivala, nakon "Film pod zvjezdama" glasi: "Uzmite godišnji - dodite na festival.

Festivalske lokacije su i ove godine mnogobrojne. Osim projekcija u Areni, sve ostale projekcije, one u kinu Valli, na Kaštelu, na Portarati i u putujucem Solarnom kinu kao i popratni zabavno-glazbeni program su besplatni. Sve informacije o ulaznicama i propusnicama "Prijatelj festivala" moguce je dobiti na infopunktu festivala na Giardinima.

Cijene ulaznica za Arenu su 15 kuna po veceri, osim kada su na programu hollywoodski hitovi "Harry Potter i darovi smrti 2" (utorak 19. srpnja u 23.15 sati) i "Auti 2" i "Kapetan Amerika: prvi osvetnik" (subota 23. srpnja u 22 sata i u ponoc) kada ulaznica košta 30 kuna.

Svecanost otvaranja festivala i vatromet u Areni na programu su u subotu, 16. srpnja u 21.30 sati. (B. VINCEK; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter