51.MIK: Pet gradova i 20 kompozicija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U 51. izdanju, Festival Melodije Istre i Kvarnera posjetit će pet gradova. Njegova će karavana krenuti, kako to već desetljećima i čini, s riječke Delte 21. lipnja, da bi prvu festivalsku večer održala u Opatiji.

Potom će na Dan antifašizma odmarati, a 23. lipnja pjevati u Umagu. Kastavci će u novih dvadeset mikovskih poslastica uživati 24. lipnja, a Krčani večer kasnije, kad će na novouređenom Školskom trgu MIK-ovci prirediti koncert. U petak, 26. lipnja festivalska se karavana vraća u "matičnu luku", u Rijeku i te večeri pjeva u revijalnom tonu, a finalnu ili odlučujuću večer MIK priređuje "pod gradskom Urom", u subotu 27. lipnja.

- Nakon lanjskog, jubilarnog 50. rođendana što su ga MIK i svi njegovi vjerni pratitelji intenzivno slavili punih jedanaest dana, ovogodišnje izdanje Festivala donosi sedam dana festivalskih događanja, također prepunih raznih glazbenih "delicija". U konkurenciji Festivala naći će se 20 kompozicija, a izvodit će ih neki, mikovskoj publici već dobrano znani interpreti, ali i mnoštvo mladih mikovskih snaga. Za titulu najboljeg mikovca ili mikovke 2015. godine borit će se devet novih imena, sedam prošlogodišnjih izvođača, ali i šest povratnika festivalu, kazao je na jučerašnjoj najavnoj festivalskoj presici održanoj na riječkom Botelu "Marina" Andrej Baša, direktor MIK-a.

Ove će godine voditeljski dvojac zasigurno dati dodatni štih festivalskim večerima, jer što drugo i očekivati kad pozornicom zavladaju Robert Ferlin i Mario Lipovšek Battifiaca. Sve izvođače pratit će festivalski orkestar pod ravnanjem prof. Vladimira Babina te već provjerena ekipa pratećih vokala, ekipa press centra, dok će o karavani brinuti izvršni producent i PR Vjeko Alilović te inspicijent Marko Purić. Pobjednika će, kako to na MIK-u oduvijek biva, iznjedriti glasovi publike, tj. publika je ta koja će odlučivati o najboljima i to već provjerenim načinom glasovanja, a sudionici karavane će odabrati najboljeg domaćina ovogodišnje karavane, te će mu se uručiti prijelazna zastava.(Slavica MRKIĆ MODRIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter