50 nijansi svečanog

Ilustracija
Ilustracija

Američki filozof R. W. Emerson je rekao "Osjećaj da smo se prikladno odjenuli za neku prigodu preplavljuje nas blaženstvom kakvo nam religija ne može podariti".

Bio je u pravu, a njegova je opaska polazište za dobar provod i stoga pažljivo s tim što ćete tih dana u godini odjenuti. I nije toliko teško, dovoljan je samo jedan detalj da preobrazite svoju staru Pepeljuginu haljinu u nešto novo s izrazitim "vau-efektom".

Već sa nekoliko dodataka možete staru odjeću pretvoriti u novu. Za početak nakit je kao i torbe, što veći to bolji. Velika masivna "statement" ogrlica ili kragna ukrašena šljokicama postaje nositelj novogodišnje toalete. Dovoljno je tako veliku ogrlicu staviti uz najobičniju bijelu majicu, te u tren oka bijeli T-shirt pretvoriti u apsolutni hit.

A tek šljokice? Za kraj godine ima ih u najmanje deset varijanti: od kragne, ogrlice, čak i sportske majice, svečanog pulovera, sportskog džempera za doček na otvorenome, haljini, hlačama, rukavicama, torbici i cipelama.

I koža, taj sezonski trend, može na dočeku zablistati u barem deset izdanja: kao uska suknja, haljina, hlače, hlačice, majica, haljina, korzet, ogrlica ili kao dodatak kaputu u vidu rukava ili kragne. No, s kožom treba kao i sa čipkom, umjereno.

A čipka ta apsolutna zavodnica, bacila je muški i ženski svijet na koljena. Baš kao i s kožom, zadovoljava sve kombinacije i može se pronaći u deset izdanja.

Ostalih deset nijansi odlazi na haljine koje mogu biti: svečane, klasične, vamp, romantične, futurističke, blještave, minimalističke, ekstravagantne, fetiš i čak - uvijek dobro došli vintage.

I deset nijansi ostavljamo za kraj: crna, crvena, bijela, zlatna, srebrna, ružičasta, kobaltno plava, siva, ljubičasta i krem. I ne zaboravite: visoke potpetice, čizme, gležnjače, toplu kapu ili krzno za doček na otvorenom, clutch torbicu ili oversized torbu, veliki prsten, ukras u kosi i crveni ruž.

Ako se u ovih 50 komada niste pronašli, onda vam preostaje ono najintimnije - donje rublje, ali samo u crvenoj boji. Donosi sreću. (L. BAGAR)


Podijeli: Facebook Twiter