50 balona preletjelo La Manche

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cak 51 balon na vruci zrak u cetvrtak je pokušao oboriti rekord u najvecem broju balona koji ce istovremeno preletjeti La Manche, piše Daily Mail. Oko 7 sati ujutro po lokalnom vremenu krenuli su iz Lydden Hilla na cetverosatni let do obale Francuske.

Natjecatelji su pristigli iz svih krajeva Europe. Medu balonima najveci je imao više od 18 metara i jedini u Velikoj Britaniji koji ima stakleno dno. Organizatori su u srijedu navecer primili potvrdu da ce vremenske prilike bile idealne i imali su samo jednu vecer da okupe što više balona.

Pokušaj obaranja rekorda je ideja umirovljenog policajca Iana Sharpea (51) koji je prije osam godina odustao od motociklizma i poceo se baviti balonima na vruci zrak.

"Prepušteni smo na milost i nemilost vjetru. Bilo bi savršeno da svi sletimo u širini nekoliko kilometara, no nemamo pojma kako cemo sletjeti", rekao je prije polijetanja.

Novac koji skupe od sponzora darovat ce za potrebe djece s teškocama u ucenju.

Kako javlja PA, baloni su za manje od cetiri sata preletjeli kanal. Još se ceka potvrda rekorda. Jedan balon je odustao od leta zbog tehnickih problema.


Podijeli: Facebook Twiter