5. Montraker Festival: Tri večeri rocka i bluesa

Marin Grgeta, Svetozar Rackov, Natalija Vugrinec i Mladen Pisak (V. HABEREITER)
Marin Grgeta, Svetozar Rackov, Natalija Vugrinec i Mladen Pisak (V. HABEREITER)

Peto izdanje Montraker Live Music Festivala održat će se od 18. do 20. srpnja i imat će najbogatiji i najsadržajniji program do sada, s nastupom iskusnih međunarodnih rock i blues zvijezdi, najavili su na konferenciji za novinare u Vrsaru općinski pročelnik Marin Grgeta, direktorica TZ-a Natalija Vugrinec, umjetnički voditelj festivala Svetozar Rackov i predsjednik lokalne glazbene rock udruge GRUV Mladen Pisak.

- Prve tri godine koncepcija festivala bila je da u tri večeri nastupi šest grupa, mješavine jazza i bluesa, ali smo od lani napravili zaokret i spojili blues i rock, što se pokazalo vrlo uspješnom koncepcijom. Odlučili smo stoga u Istri, koja u ljetnim mjesecima obiluje jazz zbivanjima, ponuditi festival posvećen rocku i bluesu 70-ih. Sudeći po lanjskim nastupima i odazivu publike, na dobrom smo putu, rekao je Rackov.

Prve večeri festivala 18. srpnja, nastupit će Letz Zep iz Velike Britanije, najbolji tribute band legendarnih Led Zeppelina, za koje je čak i Jimmy Page rekao da ništa bolje od originala nije čuo. Ovaj kvartet prvi put nastupa u Hrvatskoj i dolazi isključivo za vrsarski festival. Dan kasnije nastupit će Eric Sardinas, majstor rock bluesa i slide gitare kojeg je publika u Istri već imala prilike vidjeti, a čiji su pirotehnički show i glazba uvijek spektakl. Treće i zadnje večeri festivala nastupit će Wishbone Ash, bend koji ima preko četrdeset godina tradicije i nastupe u cijelom svijetu i povijesno je ime progresivnog rocka sedamdesetih godina. Prvi su uveli twin duet u sviranju, odnosno dvije električne gitare koje istovremeno rade melodijske linije.

Od ove godine naplaćivat će se ulaznice za festival i to 70 kuna po večeri ili 140 kuna za paket ulaznica za sve tri večeri. Organizatori su Općina Vrsar, njen TZ, udruga GRUV i sponzori. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter