5 komada: Kovačeva Hrvatska pregazila Lihtenštajn

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska nogometna U-21 reprezentacija otvorila je kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2015. godine uvjerljivom pobjedom u Vaduzu protiv Lihtenštajna 5:0.

Odabranici izbornika Nike Kovača u prvom su poluvremenu zabili jedan pogodak, no u nastavku utakmice su ubacili u brzinu više i još četiri puta zatresli mrežu domaćeg vratara. Strijelci su bili Marcelo Brozović (23, 56), Bruno Petković (62), Petar Mišić (76), te Samuel Zimmermann (76-autogol).

Hrvatska je ovom pobjedom preuzela vodstvo u skupini 5 ispred Latvije koja također ima tri boda, ali za jedan gol slabiju razliku pogodaka. U skupini se osim Hrvatske, Latvije i Lihtenštajna nalaze još reprezentacije Švicarske i Ukrajine, a naredni je okršaj Kovačevih izabranika zakazan za 9. rujna, protiv Ukrajine u Lvivu.

U doigravanje za nastup na završnom turniru u Češkoj plasirat će se pobjednici deset kvalifikacijskih skupina te četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Na ljestvici skupine 5 u kvalifikacijama za europsko prvenstvo vodi Hrvatska sa četiri boda, Australija i Japan imaju po dva boda, dok je na začelju Kazahstan bez bodova.

Hrvatsku u trećem kolu, 14. kolovoza očekuhje susret protiv Japana. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter