45 godina pulske Lige protiv raka

Predsjednica Lige Danica Kuzmanović govorila je o njezinoj povijesti (M. ANGELINI)
Predsjednica Lige Danica Kuzmanović govorila je o njezinoj povijesti (M. ANGELINI)

Liga protiv raka Pula danas je proslavila svoju 45. obljetnicu. Tim je povodom u Domu hrvatskih branitelja održana svečanost pod nazivom "Naših 45 godina" koja je okupila mnogobrojne uzvanike za koje je osmišljen bogat glazbeni program. Predsjednica Lige Danica Kuzmanović na početku svečanosti osvrnula se na povijest pulske Lige.

- Naših 45 godina rada i postojanja respektabilna je brojka i u tom razdoblju napravili smo puno, istaknula je Kuzmanović, nabrojavši potom niz aktivnosti, radionica i predavanja koje je Liga održala tijekom tog razdoblja. Ponosna je, kaže, što su učinili puno što se tiče prevencije malignih bolesti, ali su i puno pažnje posvetili radu s djecom i učenicima osnovnih i srednjih škola. Također, ponosna je na njihovo psihološko savjetovalište te će i nadalje nastaviti raditi na zacrtanom cilju, a to je rehabilitacija oboljelih. Pozvala je, nadalje, da svi koji to mogu podrže njihove akcije koje provode tijekom godine, a sve kako bi opremili takozvanu "Sobu za život", odnosno sobu za izolaciju u pulskoj Općoj bolnici koja je itekako potrebna.

Tijekom svečanosti Kuzmanović je izrazila zahvale liječnicima i medicinskim sestrama koji skrbe o onkološkim bolesnicima, Gradu Puli i Istarskoj županiji na nesebičnoj pomoći, volonterima, klubovima iz Pule i Rovinja te Ligi iz Labina. Zahvalila se i klapi Novi glas iz Rijeke koju sačinjavaju laringektomirani članovi koji poručuju da bez obzira na to što se bolest dogodila, valja ići dalje. Održan je i niz predavanja o aktivnostima Stoma kluba, kluba laringektomiranih te palijativnoj skrbi. (N. SOFTIĆ; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter