40 minuta izvlacili ozlijedene

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U stravicnom trostrukom sudaru kod Stancije Vodopija kraj Poreca stradalo je šest osoba, od cega jedna s lakšim ozljedama, a ostali s težim. Svi su vozilima hitne medicinske pomoci prebaceni na lijecenje u pulsku Opcu bolnicu. Nesreca se dogodila u petak oko 23.15 sati na cesti izmedu Poreca i Tara kod skretanja za Stanciju Vodopija. Vatrogasci i lijecnici su svim snagama oko 40 minuta iz totalno razbijene "alfe" izvlacili dvije ozlijedene osobe, vozaca i putnika.

Prema službenim informacijama, vozac, 24-godišnji M. U. iz okolice Slavonskog Broda, je upravljajuci "alfa romeom" pulskih oznaka bez vozacke dozvole iz smjera Tara u lijevom zavoju izgubio nadzor zbog neprilagodene brzine u lijevom zavoju, prešao u suprotnu kolnicku traku te je prednjim lijevim dijelom "alfe" najprije udario u "VW passat" njemackih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 42-godišnji njemacki državljanin T. G. W. iz Muenchena, a potom opet lijevim dijelom udario u prednji dio "forda escorta" kojim je upravljao 54-godišnji S. M. iz Tara., takoder iz suprotnog smjera.





Uslijed stravicnog sudara vozac "alfe"je teško ozlijeden, kao i dvojica putnika 28-godišnji M. I. s podrucja Vinkovaca i 30-godišnji Z. T.iz Poreca. Vozac "forda" koji se nalazio sam u vozilu takoder je ozlijeden, a vozac i putnica 42-godišnja K.W u "passatu" prošli su s najlakšim ozljedama. "Alfa" se nakon sudara zaustavila na sredini ceste, dok je "ford" odbijen van kolnika na zelenu površinu.

Njemacki državljani u "passatu" zaustavili su se poprecno na cesti skoro stotinjak metara od totalno razbijene "alfe". "Alfa" je prilikom prvog udarca u "passat" ostala bez prednjeg kotaca i pogonske osovine te brojnih plasticnih djelova, "ford" je s prednje strane uništen, a "passatu" je pukla guma i stradala lijeva strana vozila. Na mjesto dogadaja upucena su dva vatrogasna vozila, više ambulantnih kola te policija. Vatrogasci i lijecnici su oko 40 minuta, svim naporima, izvlacili ozlijedene iz "alfe".





Nešto kasnije došao je i dežurni istražni sudac Županijskog suda u Puli Svetislav Vujic te Josip Lukic iz odjela za sigurnost cestovnog prometa PU istarske. Policija je do skoro 3 sata ujutro držala zatvorenu cestu radi obavljanja ocevida i otklanjanja razbijenih automobila te cišcenja prometnice. Policija je tijekom ocevida u "alfi" pronašla bocu votke. Njemacki državljanin nije bio pod utjecajem alkohola, a druga dva vozaca nisu alkotestirana zbog težine ozljeda, vec im je vadena krv i urin radi analize na alkohol.

Od jednog smo vozaca dobili informaciju da je "alfa" izašla iz zavoja strahovito brzo te da je vozac izgubivši kontrolu nad vozilom prvo udario u "passata" a potom u "forda". Osoba koja je prva došla do mjesta nesrece doživjela je pravi šok, razbijeni automobili, dijelovi automobila razbacani po kolniku te zapomaganje u vozilima. Kaže nam da je prizor bio stravican. No, odmah je krenuo pomagati unesrecenima.


Podijeli: Facebook Twiter