40. Croatia rally: Prekidi na Boljunu i Učki

Jan Kopecky (M. KRPAN)
Jan Kopecky (M. KRPAN)

Jutarnji program drugog dana jubilarnog 40. Croatia rallyja 2013.  odvija se na tri brzinska ispita: Boljun, Učka i Brest. Prva dva nisu u cijelosti provedena zbog prekida uzrokovanih nesrećama. Na BI 2 Boljun 1 izvan staze je izletjela posada startnog broja 68 Jovana Jovanović-Nataša Tunguz (VW polo) kada je ozlijeđena gledateljica.

Gotovo istovremeno na BI 3 Učka 1 na predjelu kod Restauranta Dopolavoro sa staze je izletjela posada startnog broja 10 Germann Bonnefis-Nicolas Furnier (Francuska, renault megane R.S.). Ozlijeđeni su vozač i suvozač.

Najbolje vrijeme prvog jutarnjeg brzinca Boljun ostvarila je austrijska posada Andreas Aigner – Barbara Watzl (subaru impreza STI R4) vozeći 10:13.9 minuta. Zaostatak od 2,9 sekundi imali su Hermann Gassner jun. i Ursula Mayrhofer (mitsubishi lancer EVO X R4) sa zaostatkom 2,9 sekundi, a treće Belgijanci Pieter Tsjoen – Bernd Casier (škoda S2000) čiji je zaostatak 21,1 za vodećim. Jan Kopecky imao je šesto vrijeme, izvrsno sedmo hrvatska posada Prodan-Draženović, a Šebalj-Klinc 16.

Na Učki je Andreas Aigner ponovo bio najbrži (9:29,8 minuta) 2,5 sekunde ispred posade Kopecky-Dresler. Hermann Gassner,jun. i Ursula Mayrhofer završili su na trećem mjestu sa 7,3 sekunde zaostatka za vodećim. Šebalj je imao četvrto, a Šaškin sedmo vrijeme.

Prijepodnevni dio i prvi „krug“ današnjih brzinaca zaključen je na BI Brest duljine gotovo 30 km. Favorit Jan Kopecky konačno je ostvario najbolje vrijeme smanjujući zaostatak za trenutno vodećim Aignerom. Vozio je 16:20,8 minuta što je bilo 18,6 sekundi bolje od vodećeg poslije četiri brzinska ispita Andreasa Aignera. Mladi Gassner s trećim je vremenom zaostao 23,1 sekundu.

Uoči poslijepodnevnog nastavka vodi Aigner u vremenu 38:04,4 minute, drugi je Kopecky sa zaostatkom 10,5, a treći Gassner junior sa 14,7 sekundi slabijim rezultatom iza vodećeg. Juraj Šebalj zauzima sedmo mjesto, zaostatak 1:30,9 minuta, izvrstan deveti je Viliam Prodan (suvozač Zdravko Draženović u citroenu C2R2Max (+1:57,7 minuta), dok je Daniel Šaškin sa suvozačem Damirom Brunerom (ford fiesta RRC) 16. Uz 2:23,8 minuta slabijim vremenom od vodećeg ukupnog poretka. (Miroslav KRPAN/NL)

 


Podijeli: Facebook Twiter